Wpis z mikrobloga

@Kajmel: Czyli można p------ć czyjąś pracę ale dać źródło i jest okej? Poza tym winnicki, członkowie rn którzy są na tych ujęciach nie mają i nie chcą mieć nic wspólnego z korwin. To jest podstawa do pozwu. I ja bym się nie zawahał ani na minutę.
  • Odpowiedz
@Kajmel: Tylko czy podanie źródeł wystarcza? Przyznam sam ciekaw jestem, bo skąd pewność, że nie powinno się prosić o wyrażenie zgody na wykorzystanie danych materiałów? Oczywiście nie ukrywam - nie wiem, ale z chęcią dowiedziałbym się i najlepiej jakby zostało to podparte jakimś źródłem (akt prawny itp.)
  • Odpowiedz
@Gert: @Mrboo: jaką pracę? Kawałek z kilku filmików jeszcze do tego kilkusekundowy? Prawo cytatu na to pozwala z tego co wiem. Po drugię Winnicki kolejny raz pokazuje że jest socjalistą a nie liberałem - tym razem cyfrowym ( polecam poczytać o infoanarchizmie)
  • Odpowiedz
@Gert: To już inna kwestia. Ale to już decyzja Ruchu Narodowego co z tym zrobić - myślę, że są odpowiednie środki na reakcje. Ja poobserwuje to sobie wszystko z boku ;-)
  • Odpowiedz
@Gert: @Mrboo: Po trzecie z tego co wiem ten klip to zmodyfikowana wersja starszego klipu który z tego co pamiętam również zawierał materiały z MN. Więc nie wiem czemu dopiero teraz reakcja Winnickiego na ten temat skoro klip już dawno taki istniał?
  • Odpowiedz
@Gert: Zgodnie z art. 81. ust. 2. pkt 2. ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych nie wymaga zgody osoby wykorzystanie jej wizerunku, jeżeli wizerunek taki stanowi jedynie szczegół całości takiej jak zgromadzenie, krajobraz, publiczna impreza.
  • Odpowiedz