Wpis z mikrobloga

elo miraski, jakiś czas temu wywiało mnie do szczecina i poznałem całkiem fajną dziewczynę, mocne 8/10, +2 za loczki, ale minus 2,5 za doklejanie akrylowych czy jakichś tam paznokci z rożnymi wzorkami, wracając do tematu, szczecina kompletnie nie znam, a więc za każdym razem jak się spotkamy, to ona mnie gdzieś zabiera, pokazuje jakieś fajne lokale, itp., itd., niby wszystko fajnie, ale jako facet powinienem wykazać się inicjatywą i też ją gdzieś zabrać, a więc drogie szczecińskie wykopki, polećcie jakiś fajny lokal, gdzie można dobrze zjeść, pogadać i nie stracić przy tym majątku, nie musi być nic mega wyszukanego, do tej pory odwiedziliśmy fanaberie, qrnik, fabryke, krowe king pizze i jeszcze parę innych miejsc, a więc może być coś w ten deseń, liczę na was drogie wykopki ;)

tldr;
przyjechałem do szczecina, poznałem dziewczynę, nie znam kompletnie miasta, gdzie mogę ją zabrać???

#szczecin
  • 14
@bladybezczel: Zdecydowanie Cafe22. Odradzam knajpy Golemy na Wałach Chrobrego zwłaszcza na weekendy - nie pogadacie sobie, gwar straszny, choć miejscówka zachęca bardzo. Chyba że w tygodniu chcecie wyjść - wtedy jak najbardziej. Żurek w chlebie czy zupę Magellana zamówicie, do tego po granym winie i piwku i zamykasz się w 80 zł. Stare nowe miasto odradzam.
@bladybezczel: dorzucę swoje: Bombai, Stara Komenda(bardziej pub z dobrym jedzeniem, polecam piecuchy, no i sami warzą piwo), El Greco, Cutty Sark(tawerna jaka powinna być nad Odrą, świetne piwa "ichnie", smaczne jedzenie), kiedyś jak byłem w #licbaza to robiłem taki rajd: piwo gdzieś na Starym Nowym Mieście, potem Imbiss Kebab na przeciwko Kaskady - frytkebab i na autobus ( ͡º ͜ʖ͡º)
@bladybezczel: wygogluj strary browar, stara komenda, turysta bar mleczny, żaczek na piastów, radison 24cafe, santorini (zajebiste wino grzane i pizze), restauracja na końcu korytarza, olimpic (bilard), czeski film, hosbudka na kaszubskiej przy kaskadzie, irisch pub, boston, mezoforte (teraz jakoś inaczej sie zwie), z baletów to zalezy co lubisz jak zwykłe disco to coyote, boston, pinokio, lulu, rocker, jak umiesz tańczyć to piatki w kosmosie w galaxy lub niedziele w starym browaze,