Aktywne Wpisy
mirko_anonim +105
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Dla mnie ten cały Książulo jest kwintesencją polactwa xD Pójdzie taki do wykwintnej restauracji to się wkurza, że musi długo czekać. Potem dostaje zamówiony przez siebie rosół i narzeka, że słaby, a w ogóle to ostatnio jadł lepszy za 12zł w barze mlecznym xD
Na drugie danie zamówi oczywiście schaboszczaka z frytkami, na frytki ponarzeka że mrożonki, a schabowy był lepszy i 2x tańszy w barze mlecznym.
To jest jak z moimi rodzicami. Gdy biorę ich do restauracji, przeżywam istną gehennę, bo "a czemu to takie drogie", "a czemu musimy tak długo czekać", "kiedy kelner podejdzie z rachunkiem bo chcemy wyjść", "nie ma to jak domowe jedzenie".
Nie umieją się zachwycić atmosferą, wystrojem i w końcu jedzeniem, bo ich podniebienia lubią tylko rosół i schabowy, a w przypadku ksiazula jeszcze kebab.
Dla mnie ten cały Książulo jest kwintesencją polactwa xD Pójdzie taki do wykwintnej restauracji to się wkurza, że musi długo czekać. Potem dostaje zamówiony przez siebie rosół i narzeka, że słaby, a w ogóle to ostatnio jadł lepszy za 12zł w barze mlecznym xD
Na drugie danie zamówi oczywiście schaboszczaka z frytkami, na frytki ponarzeka że mrożonki, a schabowy był lepszy i 2x tańszy w barze mlecznym.
To jest jak z moimi rodzicami. Gdy biorę ich do restauracji, przeżywam istną gehennę, bo "a czemu to takie drogie", "a czemu musimy tak długo czekać", "kiedy kelner podejdzie z rachunkiem bo chcemy wyjść", "nie ma to jak domowe jedzenie".
Nie umieją się zachwycić atmosferą, wystrojem i w końcu jedzeniem, bo ich podniebienia lubią tylko rosół i schabowy, a w przypadku ksiazula jeszcze kebab.
sztefen_muller +123
#motoryzacja #samochody #mercedes #nostalgia
Wiem, że zabrzmię teraz jak typowy Janusz-Nosacz po 60tce z brzuchem, ale kurła kiedyś to było.
Wszystko czytelne, na swoim miejscu, po paru tygodniach przyzwyczajenia mogę zmieniać temperaturę klimy albo włączyć podgrzewanieć fotela bez odrywania wzroku od drogi i bez wchodzenia w 3 poziom podmenu... I komu to przeszkadzało? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Wiem, że zabrzmię teraz jak typowy Janusz-Nosacz po 60tce z brzuchem, ale kurła kiedyś to było.
Wszystko czytelne, na swoim miejscu, po paru tygodniach przyzwyczajenia mogę zmieniać temperaturę klimy albo włączyć podgrzewanieć fotela bez odrywania wzroku od drogi i bez wchodzenia w 3 poziom podmenu... I komu to przeszkadzało? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Pracuje sobie jak zwykle z domku i nagle bach, UPS zaczyna wyć i o dziwo komputer przestaje działać. UPS wyje jak głupi, inaczej niż normalnie, zwykle jak nie ma prądu to popiskuje sobie spokojnie co kilka sekund a, że duża za niego bestia (PowerWalker VI 1500 LCD) to potrafi podtrzymać mojego kompa jeszcze 20-30minut, ale tym razem piszczy nieprzerwanie, na wyświetlaczu pojawia się 0 i komp jakoś dziwnie chodzi (o tym później), na monitorach ciemno.
Myślę sobie jakieś wahnięcie napięcia i pewnie nic mu nie będzie. No ale wyłączam go przyciskiem a ten dalej wyje, myślę coś jest nie tak. Wyciągałem wtyczkę z gniazdka i przestał. Odłączyłem PC od UPSa i podłączam go (UPSa) do prądu a tam na wyświetlaczu że napięcie wejściowe to 60V! W miedzy czasie #rozowypasek krzyczy z kuchni ze mikrofalówka dziwnie chodzi. No ja w te pędy wyłączyłem bezpieczniki. Sprawdzam miernikiem fazy a tu na jednej 230V na drugie 140V a na trzeciej 60V!.
Dzwonie na 991 a tam babeczka spokojnie oznajmia mi ze wg. ich systemu nie ma żadnej awarii. To jej tłumacze, że jak nie ma jak jest! Przecież mam w gniazdku 60V, a ta mi, żebym sprawdził u sąsiadów bo to pewnie usterka u mnie w domu. To jej tłumacze, ze w domu nie ma przecież żadnego transformatora, ze albo prąd jest albo go nie ma, nie ma się gdzie tu co zepsuć tak żebym miał w gniazdku 60V. Ale ta dalej swoje, i żebym dzwonił sobie po elektryka bo to usterka w domu, u nich na liniach jest wszystko ok.
Dzwonie wiec bo mam usługę Elektryk 24 z Tauronu i pani mówi, ze niedługo oddzwoni ktoś umówić się konkretnie na wizytę. Ok. czekam. Dzwoni mila pani i informuje mnie, ze wg. tego co opisałem to raczej usterka na linii i ze nie ma sensu wysyłać elektryka, mam sobie zadzwonić do tauronu i w razie czego dzwonić z powrotem do nich....
Nosz #!$%@? czyli wracamy do punktu wyjścia. W miedzy czasie dowiaduje się, ze jednak była usterka bo w całej mieścinie brakowało fazy.
Te wszystkie telefony trwały tyle, ze po ok. 2h prąd jest już 'normalny'. Aha czyli jednak miałem racje i usterka była na linii, no chyba ze dom mi się sam naprawił, i wszystkim sąsiadom tez.
W każdym razie wracam do domu próbuje włączyć kompa, jebut bezpiecznik poszedł w skrzynce. Próbuję jeszcze raz - to samo. Komp jest usmażony. Mam nadzieje, że to tylko zasilacz. Cały komputer to maszynka za 10k. Sam zasilacz 500zł.....
Więc moje pytanie: jakim #!$%@? cudem spalił mi się komp przez UPSa, który w teorii miał go chronić?
#jakzyc
#gorzkiezale
#komputery
#pc
#pcmasterrace
Ładnie Cię potraktowali w Tauronie, ja bym próbował dochodzić od nich odszkodowania czy czegokolwiek w związku z poniesioną stratą w sprzęcie. Ale wiadomo że to wszystko nie jest takie proste o ile niewykonalne dla zwykłego klienta.
@Czayen:
Reklamują jako Line Interactive, czyli nie online, czyli możliwe, że w ogóle nie zabezpiecza Twojego sprzętu.
Dzisiaj ponownie będziemy kontaktować się z @Czayen w celu wyjaśnienia sytuacji.
Chcemy ściągnąć UPSa do nas i poddać go testom w naszym laboratorium w Niemczech.
Pozdrawiamy
Zespół PowerWalker
Widzę, że jesteś na dobrej drodze do rozwiązania sprawy bezpośrednio z producentem. Gdybyś mógł to informuj na bieżąco, bo jestem ciekawy jak sprawy się potoczą. O ile chcesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mój zasilacz to Corsair GS600 który posiada wbudowane całe mnóstwo zabezpieczeń:
(Over Current/Voltage/Power Protection, Under Voltage Protection and Short Circuit Protection provide complete component safety) więc przypuszczam, ze ogromne wahanie napięcia spowodowało uruchomienie któregoś z nich. Mam wielką nadzieję, ze to zabezpieczenie przed uszkodzeniem reszty komponentów naprawdę działa i ze poszedł tylko zasilacz.
Jak na razie na wysokości zadania stanęła tylko firma Corsair (skontaktowałem się bezpośrednio z nimi). Po zgłoszeniu problemu i wysłaniu skanu faktury bez dwóch znań wystawili RMA i kazali odesłać zasilacz do wymiany. Jedyny problem to to, że musiałem go odesłać do Holandii a DHL wycenił wysyłkę na 660zł!! W końcu udało mi się dzisiaj wysłać zasilacz przez sendit.pl za