Uczę się tworzenia stron w wolnym czasie i takie pytanie mi się pojawiło, jaki jest najlepszy CMS do małych stron wizytówkowych typu one page website czy w ogóle nie używać do tego żadnego CMSa ? :) Dopiero si uczę więc pytanie może wydać się banalne dla bardziej doświadczonych.
@knysha: @knysha: Tak z ciekawości też sobie sprawdziłem to co wrzuciliście. Light wg mnie słabo, ale jak sprawdziłem tego Tidy to wydaje mi się być banalny w implementacji :)
@michael94 Lepiej jak podarujesz sobie takie cmsy. Dlaczego? Długa przygoda cię z nimi nie czeka i tak, recznie troche więcej sobie popiszesz kodu a o to teraz chodzi. Ciągnąć wszystko samemu, rezygnując z tych cmsów zrobisz sobie dobre środowisko - twój mózg do rozwiązywania wszystiego samemu, bo z jakiej paki inni mogą a ty masz nie dać rady. Wspinaj się jak najwyżej a spadaj z chukiem żebyś wiedział jak się zabezpieczać w
Buduj sobie jakiegoś własnego CMS'a od zera. Wymyślaj nowe funkcjonalności i je dodawaj, jak już zobaczysz, że całość jest napisana beznadziejnie to przepisujesz od nowa i tak się rozwijasz :)
Dzisiaj mija 20 rocznica przystąpienia Polski do UE. Unia realnie zmieniła moje życie. Nie wyobrażam sobie Polski poza UE. Zaplusuj, jesli się za mną zgadzasz.
#webdev #webdesign
Lepiej jak podarujesz sobie takie cmsy.
Dlaczego?
Długa przygoda cię z nimi nie czeka i tak, recznie troche więcej sobie popiszesz kodu a o to teraz chodzi.
Ciągnąć wszystko samemu, rezygnując z tych cmsów zrobisz sobie dobre środowisko - twój mózg do rozwiązywania wszystiego samemu, bo z jakiej paki inni mogą a ty masz nie dać rady.
Wspinaj się jak najwyżej a spadaj z chukiem żebyś wiedział jak się zabezpieczać w
Mirek ArekJ dobrze mówi co do nauki, swoją drogą.