Współczuje uczniom szkół za jakies 1000 lat. O ile wiecej materiału z historii?..a o ile wiecej dat do zapamiętania? Podręczniki 2x grubsze, bo przecież teraz sporządzamy o wiele wiecej źródeł. No chyba, ze nie bedzie książek a jakies e-syfy. W kazdym bądź razie maja przewalone na maturze. #przemyslenia #czas #przyszlosc #gownoprawda #zamknijsie
@Porucznik_Sleep: Za 1k lat nawet jesli będzie kogokolwiek obchodzić co my robimy to sobie pewnie wgraja taka aplikacje do głowy i będą wszystko wiedziec
@Porucznik_Sleep: Jak dla mnie super, a pomyśl sobie jak wtedy wszystko przyspieszy jesli każdy od razu będzie miał ogromna wiedze i nie będą musieli tracić czasu na nauke
@anty-fronda: No pod tym względem to tak, ale sam proces umieszczania chipu z wiedzą brzmi boleśnie. Aczkolwiek oznacza to, ze człowiek dąży do bycia maszyną....dziwnie jakos.
@Porucznik_Sleep: Nie koniecznie czip. Może zlamia jakiś szyfr do mózgu i wtedy wystarczy ze usłyszysz jakiś dźwięk albo zobaczysz obrazek i będziesz doznawal takiego czegos na wzór. "olśnienia" xD
@anty-fronda: szkoła bedzie wyglądać co najmniej komicznie. Bo albo bedzie polegać ona na operowania mózgu (człowiek raczej nie wyewoluje do tego) albo na uczeniu sie tych olśnień. :P
Uratowałem wczoraj kota w pracy. Jest wygłodzony, nie chce jeść, pić. Dawałem jej tylko wody w strzykawkę. Do weta pojadę rano jutro bo za niedługo ruszam do pracy. Mogę spróbować jej coś wcisnąć na siłę? #koty #pokazkota
#przemyslenia #czas #przyszlosc #gownoprawda #zamknijsie
Komentarz usunięty przez autora
Aczkolwiek oznacza to, ze człowiek dąży do bycia maszyną....dziwnie jakos.