Wpis z mikrobloga

O c--j jaki ten Unreal Engine 4 jest przepotężny, miliardy linii kodu, miliony pytań bez odpowiedzi, tysiące zależności.
Znienacka ktoś przyjdzie i powie, "nie ogarniesz tego sam, bo nie".
Ja nie ogarnę?!!?! Potrzymaj mi kartę graficzną.

Tak więc zakładam nowy tag #odzeradozerawjedendzienue4, gdzie może będę coś wrzucał, może jakiś content, może jakiś kod, może nie.

#gamedev #ue4 #unrealengine #unity3d
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bakal: dawno temu robilem mapy do unreal tournament, wtedy kiedy jeszcze ten silnik nie byl tak skomplikowany, jak wyszla nowsza wersja (ta od 2003, ze static meshami) to ledwo bo ledwo majac jakies tam umiejetnosci mozna bylo zrobic calkiem fajna mapa. przeraza, a jednoczesnie fascynuje mnie ilosc narzedzi w ue4 :)
  • Odpowiedz
@Muaarthinos: to zalezy co chcesz robic - architektura/geometria w ut jest prostsza i pozwala osiagnac niezle efekty bez babrania sie w 3dstudio czy mayi. Zakladam ze ut2k3 moze miec lepszy debugger albo bardziej rozwiniety uscript
  • Odpowiedz
@deadkennedy: Wiesz, jak mnie robienie prostych moverów przerasta na ten moment, to nie przewiduję swojego sukcesu. Ale właśnie ta architektura do mnie w starym UE przemówiła, wygodnie się w tym pracuje i tak dalej.

Btw. jak chcę zrobić singlowego moda, to lepiej mi będzie robić go w edytorze z pierwszego Unreala (choć trochę ten interfejs mnie odrzuca), czy bawić się z OldSkoolem do UT?
  • Odpowiedz