Wpis z mikrobloga

Fronda w szoku. Kto by pomyślał, że muzułmanie mogą powołać się na obrazę uczuć religijnych? :) Szach mat katole.

Trzeba przyznać, że to kompletne kuriozum. Okazuje się, że według polskiej prokuratury manifestowanie niechęci do religii Mahometa poprzez hasło „Polska wolna od islamu” jest przejawem „nienawiści” i obrażaniem uczuć religijnych.

Polska prokuratura ściga za niechęć do islamu!

#fronda #religia #bekazkatoli #islam #prawo #4konserwy #bekazprawakow #shitwykopsays
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Luka_Wars: Czemu się na to obrażają? Przecież fundamentaliści z Frondy niewiele się różnią od islamistów. Mają wspólne wartości:
- Kobiety jako zwierzęta rozpłodowe.
- Zakaz aborcji, antykoncepcji.
- Cenzura.
- Teokracja.
- Zakaz
  • Odpowiedz
@Ddan: jeśli ty nie widzisz różnicy pomiędzy wyznawcami tych religii to ja nawet nie wiem co ci powiedzieć.
@Luka_Wars: no spoko, ale skoro ścigamy za nienawiść religijną to dlaczego palikociarnia i Nergal nie siedzą w Sztumie? ja sam jestem zdania, że to prawo jest z-----e i nie powinno istnieć coś takiego jak obraza uczuć religijnych (można obrazić człowieka, nie uczucia religijne), ale widać w Polsce nawet przy tak
  • Odpowiedz
@prusi: Jeśli chodzi o fundamentalistów obydwu religii, to niewiele się różnią. Może tylko tych islamskich jest więcej. Ale w krajach gdzie ci chrześcijańscy mają wpływy, wprowadzają podobne prawa. Np. Uganda jakiś czas temu wprowadziła karę śmierci za homoseksualizm. Jak islamiści w Arabii Saudyjskiej.

Natomiast widzę duże różnice wśród wyznawców obydwu religii. Zdecydowana większość chrześcijan ma normalne poglądy. Czego nie można powiedzieć o muzułmanach.
  • Odpowiedz
@Ddan: ych, teraz znajdziesz jednego gościa, który kiedyś się wysadził i powiesz, że w sumie to niczym się te religie nie różnią. cóż z tego, że zauważasz proporcje, skoro nie zauważasz fundamentalnego wniosku z nich płynącego - skoro fundamentalistów chrześcijańskich jest pierdyliard razy mniej to znaczy, że chrześcijanizm ciężej jest w ten sposób interpretować i tylko naprawdę największe p----y to robią (bo w każdym środowisku znajdą się takie odchyły).
  • Odpowiedz
@prusi:

skoro fundamentalistów chrześcijańskich jest pierdyliard razy mniej to znaczy, że chrześcijanizm ciężej jest w ten sposób interpretować i tylko naprawdę największe p----y to robią

Możliwe, że to też jest kwestią. Osobiście uważam, że to bardziej wynika z kwestii kulturowych czy ekonomicznych - tłumaczyłoby to, dlaczego w Ugandzie jest więcej radykałów niż w Polsce, mimo że odsetek chrześcijan jest podobny.
  • Odpowiedz
@prusi: Co do obrażania uczuć religijnych to wiesz - dla mnie głupota i niepotrzebna prowokacja, ale przykłady są mierne. Nergal publicznie nikogo nie obraża, ma taki wizerunek sceniczny a nie inny, którym chce dotrzeć do swoich fanów. Jeśli ktoś czuje się urażony twórczością Nergala to znaczy, że jest masochistą skoro na taki koncert poszedł.

I z tym Palikotem... Nie pamiętam, ale kiedy on kiedykolwiek obraził czyjeś uczucia religijne?
  • Odpowiedz
@Luka_Wars: jeżeli nie jestem na koncercie nergala i nie mogę przez to narzekać na obrazę religii to muzułmanie też nie muszą czytać/słuchać/chodzić na spotkania gdzie ktoś mówi "Polska wolna od islamu". i wtedy, według twojego rozumowania powinno być git i muzułmanie nie mogą narzekać. #lewackalogika do potęgi entej
  • Odpowiedz
@Luka_Wars: co z tego czy teren jest zamknięty? chyba chodzi o to, że padają konkretne słowa. kodeks wykroczeń nie reguluje tego, że na terenie koncertu artysta może obrażać wszystkich i wszystko
  • Odpowiedz