Czy znalazłby się jakiś dobry mirek i wsparł mnie radą? Co w poniższym przykładzie jest źle? W sensie przechodzi on kompilację, ale sprawia, że powstały obiekt jest niewidoczny.
{ Vector3 enemySpawnPosition = new Vector3(Random.Range(-enemySpawnValue.x, enemySpawnValue.x), 0.0f, enemySpawnValue.z); Quaternion enemySpawnRotation = Quaternion.identity; `````` //problem jest tutaj // w tym miejscu chcę obrócić spawn o 180 na osi y `````` Vector3 rot = enemySpawnRotation.eulerAngles; rot = new Vector3(rot.x,rot.y+180,rot.z); enemySpawnRotation = Quaternion.Euler(rot); `````` Instantiate(enemy, enemySpawnPosition, enemySpawnRotation); yieldreturnnew WaitForSeconds(enemySpawnWait); }
@januszkarwasz: O stary, nawet nie wiesz ja mi pomogłeś xD. Dopiero jak przeczytałem twój komentarz to zdałem sobie sprawę, że wszystko działa jak trzeba, tylko obiekt leci w drugą stronę i zostaje w pierwszej klatce zniszczony przez moją granicę mapy.
@Yahoo_: Zawsze używam wykop-code.appspot.com , nie wiem w sumie czemu tym razem wyszły mi takie babole ( ͡°ʖ̯͡°).
{
Vector3 enemySpawnPosition =
newVector3(Random.Range(-enemySpawnValue.x, enemySpawnValue.x), 0.0f, enemySpawnValue.z);Quaternion enemySpawnRotation = Quaternion.identity;
``````
//problem jest tutaj
// w tym miejscu chcę obrócić spawn o 180 na osi y
``````
Vector3 rot = enemySpawnRotation.eulerAngles;
rot =
newVector3(rot.x,rot.y+180,rot.z);
enemySpawnRotation = Quaternion.Euler(rot);
``````
Instantiate(enemy, enemySpawnPosition, enemySpawnRotation);
yieldreturnnewWaitForSeconds(enemySpawnWait);
}
#unity3d #csharp
@Yahoo_: Zawsze używam wykop-code.appspot.com , nie wiem w sumie czemu tym razem wyszły mi takie babole ( ͡° ʖ̯ ͡°).