Zawsze marzyłem o tym, aby spędzić ze znajomymi całą noc na graniu w planszówki. Wprawdzie w ostatnim tygodniu wydałem na nie około 500zł, ale zdecydowanie było warto. Wczoraj wieczorem zasiedliśmy z moim różowym i współlokatorami wspólnie w czwórkę i ropoczęliśmy piękną sesję.
Na rozgrzewkę poszła 1 partyjka w Dixit. Następnie całkiem zacne 2 rozgrywki w znane nam bardzo dobrze Wsiąść do Pociągu: Europa.
W następnej kolejności w ruch poszło zakupione 2 dni temu Takenoko. Bardzo przyjemna 1 partia. No i na koniec to, na co wszyscy czekali, czyli kupione wczoraj Cyklady. Epicka planszówka z epicką mechaniką w epickim wydaniu. Zostaliśmy oczarowani i całkowicie pochłonięci, mimo że pierwsza rozgrywka częściowo została poświęcona na zapoznanie z zasadami gry, udało nam się rozegrać 2 świetne partie.
Także polecam wszystkie powyższe planszówki. Polecam też mieć świetnych znajomych, którzy nie tylko nie będą narzekać przez długie siedzenie do późna, a wręcz przeciwnie, z chęcią spróbują wielu rożnych mechanik i tematów planszówek. "Gramy rewanż?" usłyszane od dziewczyny o 7 rano - bezcenne. A dziś powtórka :)))
@sortris: Jestem dumny z cyklad xD Dobre gry, maj friend. Dzisiaj zagrałem w bomb squad i powiadam, dobra będzie (niedługo ma ją wydać wydawnictwo Portal)
@sortris: Zajebiście! Nasz rekord to chyba 20:00 - 6:00 :D A częściej to okolice 20:00 - 1:00 / 3:00 :) Najczęściej Zombicide, Descent i ostatnio zawzięliśmy się na Ghost Stories. Zajebiście trudna gra kooperacyjna, ale chyba podłapaliśmy system, bo udało nam się wygrać dwa razy pod rząd na najłatwiejszym poziomie trudności (✌゚∀゚)☞ Dzisiaj z moim różowym odpalę Neuroshimę i mam nadzieję, że uda mi
@RottenKitten: a powiem Ci, że Takenoko po sporej dawce negatywnej interakcji w Cykladach sprawdza się świetnie. W zasadzie średnio mi się podobała tylko na początku, ale ostatecznie bardzo przypadła mi do gustu i różowemu również. Miła, przyjemna planszówka, świetnie wykonana :)
@sortris: Kupiłem dawno temu, jak jeszcze była dostępna :) Przyszli znajomi w coś pograć i pamiętałem, ze dość szybko idzie rozgrywka więc wyciągnąłem i od tamtej pory przeżywa renesans :D
Na rozgrzewkę poszła 1 partyjka w Dixit.
Następnie całkiem zacne 2 rozgrywki w znane nam bardzo dobrze Wsiąść do Pociągu: Europa.
W następnej kolejności w ruch poszło zakupione 2 dni temu Takenoko. Bardzo przyjemna 1 partia.
No i na koniec to, na co wszyscy czekali, czyli kupione wczoraj Cyklady. Epicka planszówka z epicką mechaniką w epickim wydaniu. Zostaliśmy oczarowani i całkowicie pochłonięci, mimo że pierwsza rozgrywka częściowo została poświęcona na zapoznanie z zasadami gry, udało nam się rozegrać 2 świetne partie.
Także polecam wszystkie powyższe planszówki. Polecam też mieć świetnych znajomych, którzy nie tylko nie będą narzekać przez długie siedzenie do późna, a wręcz przeciwnie, z chęcią spróbują wielu rożnych mechanik i tematów planszówek.
"Gramy rewanż?" usłyszane od dziewczyny o 7 rano - bezcenne.
A dziś powtórka :)))
#grybezpradu #gryplanszowe #chwalesie
źródło: comment_HzBaRUXt0soQMuzL5ayIvzJChH2AApaq.jpg
PobierzPS Skąd masz Ghost stories?