Wpis z mikrobloga

Witajcie Mirabele i Mirasy.
Piszę akurat do was, bo żadna inna społeczność nie jest tak rozeznana we wszystkich dziedzinach jak użytkownicy #mirko.
Obecnie kończę studia I stopnia na Akademii Morskiej w Sz-n, na specjalizacji diagnostyka maszyn. Idąc na tę konkretną uczelnie wiązałem swoją karierę zawodową z pracą na statku. Niestety, albo stety do czasu.
Bardziej od pracy jako oficer wachtowy zafascynowała mnie diagnostyka maszyn, wizja rejsów przestała tak bardzo ekscytować, oraz kusząca jest możliwość pracy na lądzie. Tak więc mocno zastanawiam się nad kontynuacji swojej edukacji w dziedzinie diagnostyki, i zaczynam poważnie rozważać rozpoczęcie studiów II stopnia na politechnice #poznan. I teraz proszę o jakieś opinie ludzie którzy mieli/mają styczność z #politechnikapoznanska, jakie są tam realia, wykładowcy mocno problematyczni, w dziekanacie same burwy? Może jednak warto odpuścić Poznań i uderzać do #wroclaw na #pwr?
#studbaza
  • 4
@Abovd: tejtejtej, czekaj
ale te drugiego stopnia to co dokładniej? MiBM na WBMiZ?
jak tak, to może się razem spotkamy xD

ale chyba muszę cię zmartwić, bo nie możesz na 100% liczyć że specjałkę z diagnostyką otworzą, tylko KMU chyba jest pewniakiem
później prawdopodobnie IME, TPM. ja liczę na IRW, ale to też nie wiadomo, MES chyba szans nie ma, a diagnostyka tak jak mówiłem - nie wiadomo
@padobar: MiBM
Właśnie trafiłem na stronie politechniki na rozpiskę otwartych kierunków i nie widziałem tam diagnostyki. Co mnie troszeczkę zasmuciło. Planuje raczej uderzyć w tryb niestacjonarny, ponieważ mam możliwość pracy w tym zawodzie już w okresie studiowania II stopnia. A nie wiem ile osób jest wymaganych do otworzenia kierunku?
@Abovd: wbijaj na automatykę i robotykę na #pwr .
Sam bardzo chętnie wyruszyłbym na pokład jako mechanik.
Jeśli chcesz się bawić w diagnostykę po studiach, polecam serwis maszyn, robotów, automatów przemysłowych. Nigdy się nie będziesz nudzić, chociaż praca często jest wymagająca fizycznie.