Wpis z mikrobloga

W poniedziałek wysłałem paczkę poleconą ekonomiczną, sprawdzam kod do śledzenia i od poniedziałku nie zmienił się status. Wygląda na to, że cały czas leży w urzędzie w moim mieście to możliwe żeby przez 2 no w sumie 3 dni paczka nie opuściła mojego miasta? Czy oni aktualizują to śledzenie paczek kiedy im się chce

#pytanie #pocztapolska
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@NR00: Jestem ekspertem, pracuje odbierając wory z poczt, odpowiem ci że max 3 dni gdy każdy list (nie jakiś specjalny) dochodzi do poczty adresata. Reszta to wina lenistwa urzędniczek pocztowych w twoim rejonie i listonoszy.
  • Odpowiedz
@szata
Zarysuje ci cały etap:
Nadajesz paczkę zwykłą w urzędzie tak po 16 (załóżmy bo wtedy ludzie wracają z pracy). Paczka jest przyjmowana i trafia na kupkę paczek z dnia dzisiejszego. Gdy poczta po 20 się zamyka, Panie obrabiają listy, paczki ,skanują je i wrzucają do kontenera bądź do worów i czekają na odprawę(samochód który to od nich odbierze) i tu zaczynają się komplikację.
Jeżeli mieszkamy w dużym mieście bądź w
  • Odpowiedz
@szata: To nie wina systemu ale lenistwa urzędu, skargi, maile i uwierz mi się poprawi bo obecnie poczta chce dbać o wizerunek i polecą po premi temu urzędowi do skutku. Mnie też w-----a podejście urzędów z zadupia bo oni jeszcze mają tempo z poprzedniej epoki gdzie było stwierdzenie że czy się stioi czy się leży 2 tysiące się należy. Zwykłe podejście do pracy ludzi z prowincji ale to każdy pracodawca
  • Odpowiedz