Aktywne Wpisy
ZAKAPIOREK +147
dzisiaj kończe 26lvl
czego sobię życzę?
stanięcia na nogi i wyjścia z depresji oraz wygrania ze swoimi demonami w głowie
wierzę
czego sobię życzę?
stanięcia na nogi i wyjścia z depresji oraz wygrania ze swoimi demonami w głowie
wierzę
bylem_zielonko +10
Jak to było? "Nareszcie koniec 'upałów'"?
Deszcz 24h na dobę, 10 stopni i porywy wiatru do 80km/h XD
Mordo przecież wystarczy ubrać płaszcz przeciwdeszczowy mordo żeby wyjść na spacer (i kurtkę zimową i kalosze po kolana, żeby się nie utopić w błocie, ale to nie problem jak na głowę spadnie ci gałąź)
Deszcz 24h na dobę, 10 stopni i porywy wiatru do 80km/h XD
Mordo przecież wystarczy ubrać płaszcz przeciwdeszczowy mordo żeby wyjść na spacer (i kurtkę zimową i kalosze po kolana, żeby się nie utopić w błocie, ale to nie problem jak na głowę spadnie ci gałąź)
#pytanie #grafika #grafika3d #cad
http://www.logitech.com/assets/32954/4/logitech-wireless-trackball-m570.png
-wygoda, ręka się nie męczy
-do cada lepsza normalna myszka
-trzeba czyścić kółko, tzn te podtrzymujące większe - irytujące gdy kółko zaczyna przez brud wolniej chodzić, dla mnie chyba największy problem
-ok miesiąca się przyzwyczajałem by mieć taką samą sprawność
Widziałem kilka ciekawych modeli na internetach, ale trzeba je zamawiać za grabanicą. Sporo kosztują, a trudno cokolwiek stwierdzić "na oko".
Do rhino robię drugie podejście (tym razem poważniej), ale ten nadgarstek mnie dobija. Po prostu nie da się kosić w takim programie na poważnie po kilka godzin, żeby był konkretny progres i liczyć na to, że może nie będzie bolało.
Co ja robię w Rhino? Nie wiem xD, ale nienawidzę innych programów do 3d, a w szczególności tych sugerujących swobodę modelowania na oko bez dokładnej kontroli nad wymiarami, ale może ja nie rozumiem słowa "swoboda".
Poza tym stwierdziłem, że muszę coś zmienić, bo mnie zaczyna irytować wszechobecna płaskość w Ps. Człowiek chciałby coś zobaczyć z innej strony no i nie da się.
A tak poważniej to staram się w nim projektować - modelować coś co nie będzie tylko pustym obiektem 3d, ale na etapie modelowania będzie już posiadało szereg założeń co do idei działania, ergonomii, może nawet trochę oryginalności lub unikatowe rozwiązanie; ew. modelować już istniejące rzeczy, ale wprowadzając poprawki,