@ElCidX: Tyle, że mi zależy na tym aby miały jak najprostsze zapięcie - coby je łatwo bylo założyć w prosty sposób, gdy będą już przypięte do bajka. Nie bardzo jest wybór w tej cenie - albo dużo droższe, albo sporo tańsze shimano które mi średnio podchodzą wizualnie. Ogólnie to chcę 600-700 przeznaczyć na buty + pedały, pedały mam ogarnięte już raczej - SPD SL PD-R550
@huberthc: Ale wiesz, że w butach się schodzi roweru a nie zostają one na stałe przy rowerze? :P Zapięcie na dwa rzepy i klamrę jest wygodne, i nie powiedział bym, że długo się zapina
AAaaaaaaaaaa Chyba załapałem, ty chcesz buty stricte do triathlonu :D
@ElCidX: Tak, coprawda większość czasu będą normalnie jeżdzone, ale te 3-5 razy w roku cisne triathlon i wtedy jednak ma znaczenie ilość rzepów i wkłada się w biegu :D
@hofier: Chodzi o to, aby w ferworze walki z nakładaniem buta jadąc już rowerem nie wsadzić owego rzepa w korbę :) Normalnie nie ma to znaczenia, bo buty zakładasz najpierw, i zapinasz rzepy a dopiero potem wsiadasz na bajka.
@ElCidX: @kozio23: Skończyło się na Shimano jednak - model TR60 - na necie chodzą po ok 650-700zł a mi w sklepie w Lublinie zaoferowali za 480 zeta, więc się skusiłem :)
@kozio23: Mi też nie pasują w 100% wizualnie, ale to prezent - miałem sobie wybrać coś w określonej kwocie. Tak to sobie bym w życiu ich nie kupił ;) Są mega sandałkami - całe z siatki aby szybko schły i mają dużą dziurę przy rzepie. Także nawet pewnie ocieplacze nie dadzą rady. Dokupię sobie jakieś najtańsze zwykłe szosowe z czasem :)
http://wertykal.com/pl/p/Lake-TX212-buty-do-Triathlonu/1639
#szosa #spd #triathlon #rower
Ogólnie to chcę 600-700 przeznaczyć na buty + pedały, pedały mam ogarnięte już raczej - SPD SL PD-R550
Zapięcie na dwa rzepy i klamrę jest wygodne, i nie powiedział bym, że długo się zapina
AAaaaaaaaaaa
Chyba załapałem, ty chcesz buty stricte do triathlonu :D
Ale co do normalnej jazdy to buty shimano za około 300 zł są bardzo ok.
Sam mam R-088 i jestem bardzo zadowolony
@ElCidX
lel, to
@ElCidX: Dobry rozrzut, ziomeczku! Coś jak
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Normalnie nie ma to znaczenia, bo buty zakładasz najpierw, i zapinasz rzepy a dopiero potem wsiadasz na bajka.
Koniec końców biorę chyba te: http://rowertour.com/shimano-sh-tr60-buty-triathlonowe.html
Dali mi zajebistą cenę w sklepie w Lublinie - poniżej 500zł. Z tym że z tymi butami na pewno w chłodnym okresie nie pojeżdżę, bo
@huberthc: Serio? No dobra to TT, tam się nie patrzy na "stylówę". W zimie raczej sobie w tych sandałkach nie pojeździsz...