Moja znajoma pochwaliła mi się, że ma wpisany w telefonie kontakt o nazwie ICE. To po to aby lekarze lub ratownicy wiedzieli do kogo dzwonić w razie wypadku. Wziąłem od niej telefon, nacisnąłem przycisk wybudzenia a tam prośba o narysowanie symbolu odblokowującego #bekazrozowychpaskow
@dandruff: To jest zależne od dialera, w moim HTC nie ma takiej opcji, z tego co czytam to niektóre samsungi to posiadają. Lipa, bo to powinno być w czystym systemie nawet.
@ostrzyjnoz: Ice to numer bliskiej osoby do, ktorej maja dzwonic lekarze gdy np jestes nieprzytamna. Taka osoba powinna wiedziec czy jestrs na cos uczulona etc lub moc podjac decyzje za ciebie, typu transfuzja krwi.
@ostrzyjnoz: ale jak telefon ma uważać "nazwę kontaktu" za numer alarmowy, wytłumacz mi proszę. Przecież ktoś postronny kto chce poznać numer do bliskiej osoby podpisanej pod skrótem ICE - nie wpisuje w klawiaturę numeru telefonu tylko SZUKA po nazwie kontaktu wiec raczej nic mi po tym jeżeli była by możliwość wpisywania obojętnie jakiego numeru w klawiaturze alarmowej (dostępnej z zablokowanego telefonu). Jeżeli ktoś ma zablokowany telefon kodem/symbolem to tak samo jakby
Jeżeli ktoś ma zablokowany telefon kodem/symbolem to tak samo jakby nie miał wpisanego ICE
@polancky: mam zablokowany telefon i bez problemu moge zadzwonic na numery ICE. i co teras?
Optymalne było by aby twórcy systemów komórkowych obok przycisku "tylko alarmowe" dodali przycisk ICE gdzie w systemie/ustawieniach użytkownik wcześniej zdefiniowalby numer telefonu jaki ma być w nim zapisany.
@polancky: dokladnie tak jest. Przynajmniej w samsungach
@dandruff: super, pytanie tylko czy ja jako osoba postronna będę potrafił zlokalizować numer ICE. Wpisujesz NAZWĘzaczynajac od słów ice czy wpisujesz numer telefonu bo go znasz? Jaki system?
Każdy facet z którym byłam kupował mi kwiaty i zapraszał do restauracji , nigdy nie pozwalał wracać samej w nocy więc nigdy nie zejdę poniżej tego MINIMUM bo mniej już się zrobić nie da a jeśli facet nie robi nawet tego to menel nie facet którego można rozważyć #przegryw #p0lka
To po to aby lekarze lub ratownicy wiedzieli do kogo dzwonić w razie wypadku.
Wziąłem od niej telefon, nacisnąłem przycisk wybudzenia a tam prośba o narysowanie symbolu odblokowującego
#bekazrozowychpaskow
@marchewaa: ICE nie jest nr alarmowym według telefonu.
@polancky: mam zablokowany telefon i bez problemu moge zadzwonic na numery ICE. i co teras?
@polancky: dokladnie tak jest. Przynajmniej w samsungach
http://forums.androidcentral.com/attachments/samsung-galaxy-s5/115875d1399002804t-emergency-call-lock-screen-other-uses-dialer.png
lewy dolny rog
android 4.1.2