Wpis z mikrobloga

Nigdy nie porównujcie Arabii Saudyjskiej z Iranem, te kraje nie mają ze sobą nic wspólnego.
Na zdjęciu Andranik Tejmurijan, kapitan Irańskiej drużyny narodowej w piłkę nożną, jest pochodzenia ormiańskiego i jest chrześcijaninem.
W reprezentacji Iranu grają też sunnici. Tymczasem w Arabii Saudyjskiej kobiety nie mogą nawet prowadzić auta.

#iran #ciekawostki #islam #pilkanozna
Pobierz Pinkman - Nigdy nie porównujcie Arabii Saudyjskiej z Iranem, te kraje nie mają ze sob...
źródło: comment_FebhMIcuiwVFGfzBFoLLaHGZmbY66vPk.jpg
  • 37
@Pinkman: Mam kolegę z gry, który pochodzi z Iranu. Normalnie mi się z nim rozmawia na różne tematy (na kwestie religijne nie schodziliśmy), nawet takie jak kobiece postaci w grach ( ͡° ͜ʖ ͡°) . Siostra zaś ma 2 znajomych Turków, których poznała na Erasmusie (wymiana studencka) kilka lat temu. Mięso ze świni traktują jako "nieczyste i niezdrowe", a nie że będą się smażyć przez nie w
Tak jak u nas jest problem z PiSiorkami i moherami, tak u nich z terrorystami, tylko że w zdecydowanie radykalniejszej (czyt. brutalniejszej) formie.

@Atexor: #shitwykopsays Czy ty właśnie porównałeś PiS i stare dewotki z terorystami? A do tego zasugerowałeś, że Polska ma właśnie z nimi problem, porównywalny do tego jaki stwarzają ludzie, którzy wysadzają się na ulicach? Czytam i nie wierzę.
@doloeop:

tylko że w zdecydowanie radykalniejszej (czyt. brutalniejszej) formie

A problemy z moherami nieraz są. Akcje typu brońmy krzyża, in vitro itp. Chodzi mi tu o analogię, że chyba każda religia ma czarne owce tylko nasze są pestką do bombowych pseudo-muzułmanów.
@Pinkman: Ten kto mówi, że Iran to państwo terrorystyczne, to ciota i #!$%@?.

Iran to Persowie, obraziliby się jakby na nich powiedziano Araby. Dlaczego wszyscy wkoło ich tak nienawidzą? odpowiedź jest prosta, Iran ma najlepszą demografię na bliskim wschodzie i gdyby nie sankcje to wyrósł by na giganta gospodarczego tłamsząc takie kraje jak Irak, Syria (do której też nic nie mam) a nawet Arabie Saudyjską, Kuwejt czy ZEA. Te pastuchy boją
@doloeop: oczywiście że ktoś może mieć inne poglądy. Nie zaprzeczam temu. Jednak publiczne demonstracje na wymysły na temat "bruzd na czole" czy akcje bronienia krzyża chyba do nich nie należą. Jak się nie zgadzają z czymś to niech zrobią jakieś petycje. Jakby tak każdy demonstrował gdy mu się coś w Polsce nie podoba fo Warszawa by dnia spokoju nie miała. A takie mohery tylko się ośmieszają swoją ignorancją i ślepą wiarą.
@el_popo: Iran do swojej rozwijającej się gospodarki potrzebuje maszyn, a my moglibyśmy im to zaoferować. Nawet wyobrażam sobie wspólny projekt coś a'la kolejowy szlak jedwabny, przez który mielibyśmy dostęp do 80 milionowego kraju (szybko rozwijającego się) jak i do krajów ościennych, razem to daje coś koło 150 milionowej grupy ludzi który są dopiero na drodze reform.

No ale musimy szczekać tak jak nam karzą, a dzisiaj karzą nam warczeć na nikomu