Wpis z mikrobloga

@lewactwo:

jedyny komentarz w tym co napisałeś do mnie wyżej jest taki że mieszkając bardzo krótko w Kielcach, zauważyłem że osób które ściśle przestrzegają i egzekwują prawo w taki sposób jak Ty jest Zaledwie kilka procent.

w pełni sobie zdaję sprawę z tego że poruszając się w taki sposób prawo działa przeciwko mnie i w razie jakiejś kolizji to JA JA I JA jestem winien, jednak poruszając się ulicami podejrzewam
  • Odpowiedz
produkcja bubli i prowizorek nie leży w kwestii rowerzystów. To leży już szczebel wyżej. Na poziomie projektanta i wykonawcy a przede wszystkim, główna odpowiedzialność ciąży na tym kto dane prace odbiera i podpisuje się na dokumencie świadczącym o wykonaniu danego etapu prac. Jeśli na poziomie wykonawstwa będą buble to rowerzyści dużo nie zmienią.

@Baczy: Mylisz się. To jak będzie wyglądała infrastruktura rowerowa zależy m. in. od nas samych. Zaczynając od
  • Odpowiedz
To władze miasta kreują to jak będzie wyglądało miasto, nie jakiś mityczny projektant itp. Co z tego, że projektant zaprojektował świetną DDR do budżetu obywatelskiego (http://kielcenarowery.pl/rondo/) jak przyszli ludzie Lubawskiego i stwierdzili, ze rowerzyści nie mogą mieć za dobrze i wszystko z-----i tak, że cała ta DDR traciła jakikolwiek sens? Dopiero jak poszliśmy w 5 osób i stanowczo przy mediach zaprotestowaliśmy to się ugięli i przywrócili ten pierwotny projekt (niestety prawie,
  • Odpowiedz