Aktywne Wpisy
p0melo +59
Jak to możliwe że ludzi na wsiach, niewykształconych, niepiśmiennych wsioków, 30 lat temu w PRL stać było na ogromne, przestrzenne apartamentowce 200 m kwadratowych z ogródkiem?
A te wykształcone korposzczury senior java developerzy, marketing content creatorzy, project menagerzy żyją w klitkach 50 metrów kwadratowych kupionych na kredyt zaciągnięty na 30 lat? Żyją w szczurzych klatkach z kartonowymi ścianami przez które słychać kiedy sąsiad wypróznia się i spuszcza wodę w kiblu.
Efekt nieudolność c!powatych
A te wykształcone korposzczury senior java developerzy, marketing content creatorzy, project menagerzy żyją w klitkach 50 metrów kwadratowych kupionych na kredyt zaciągnięty na 30 lat? Żyją w szczurzych klatkach z kartonowymi ścianami przez które słychać kiedy sąsiad wypróznia się i spuszcza wodę w kiblu.
Efekt nieudolność c!powatych
źródło: images (6)
Pobierz
DziobakPepe +545
źródło: 20260225_015739
Pobierz

pomimo
#DEFINE _GNU_SOURCEw kodzie źródłowym, gcc z mingw krzyczy mi
error: undefined reference to 'getline'jedyne odpowiedzi, jakie znalazłem, to właśnie zdefiniowanie tego makra, ale to po prostu *nie działa*.
mirki, #pomocy proszę, bo przegooglałem pół internetu i mnie to już wścieka. na linuksie działa, tyle to wiem. >_<
chyba rozwiązałem.
zaincludowałem po prostu plik z reimplementacją POSIXowego getline'a; załączam dla wszystkich potomnych
http://pastebin.com/UAVVVeGU
rozwiązanie powyżej nie działa. zamiast tego po prostu użyłem DZIAŁAJĄCEGO fgets i jestem zadowolony.
;______; a tyle męczenia się było
a szkoda, bo z założenia robi automatyczny realloc pamięci, jeśli bufor jest za mały na pomieszczenie linii.
kiedyś zrobię własną implementację getline'a która będzie dokładnie to robić dokładnie tak samo, jak w dokumentacji POSIXowego getline'a i wtedy Cię zawołam.