Wpis z mikrobloga

Zastanawiał się ktoś ile by zyskali Rosjanie i ludzie, którzy zaciągnęli kredyty we frankach szwajcarskich, nie wspominając o krajach trzeciego świata gdyby na świecie była jedna waluta np. Bitcoin ?
#bitcoin #kryptowaluty
  • 67
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@nico112: wygrałeś ja nie wiem co piszę tak samo jak Andreas Antonopoulos dla Ciebie to są jakieś filmiki na youtube, nawet nie wiesz kto to jest. To była pouczająca rozmowa już wiem dlaczego stan ekonomi jest jaki jest.
  • Odpowiedz
nawet nie wiesz kto to jest.

Aż sprawdziłem:

Andreas M. Antonopoulos is a California-based information security expert, tech-entrepreneur and author

Nic dziwnego, że nie znam specjalisty od systemów zabezpieczeń ale my tu rozmawiamy o ekonomii.
Podsumowując po 60 napisanych wiadomościach nadal nie jesteś w stanie napisać dlaczego zjawisko deflacji nie jest groźne przy wykorzystaniu BTC jako podstawowego środka płatniczego. Wiele się nie spodziewałem po tej rozmowie ale i tak jestem zaskoczony.
  • Odpowiedz
Podsumowując po 60 napisanych wiadomościach nadal nie jesteś w stanie napisać dlaczego zjawisko deflacji nie jest groźne przy wykorzystaniu BTC jako podstawowego środka płatniczego.

@nico112: wszyscy, którzy znają język angielski dokładnie wiedzą, że Andreas wszystko tłumaczy nic na to nie poradzę, że nie znasz angielskiego, sorry.

Bo niektórzy negują podstawowe zjawiska w ekonomi, nie potrafią liczyć, logicznie formułować swoich myśli i jeszcze wiele innych
  • Odpowiedz
wszyscy, którzy znają język angielski dokładnie wiedzą, że Andreas wszystko tłumaczy nic na to nie poradzę, że nie znasz angielskiego, sorry.

A ty znasz? To odpowiedz na to pytanie, będzie prościej.
@pawlo74:
  • Odpowiedz
  • 0
@nico112, o dzieleniu bitcoina było mówione, więc nie będę w tej sprawie zabierał głosu, lecz to też jest ważne.

Druga sprawa - nie zapominajmy o tym, że tak samo, jak dziś używamy nie tylko dolara, w przyszłości będziemy używać także innych walut, które dziś są nazywane altcoinami.

Może nie wielu, lecz obok BTC pojawi się przynajmniej 3 - w początkowej fazie globalnej adaptacji. Następnie może się to przerodzić w coin dla każdego
  • Odpowiedz
deflacji nie będzie - jako takiej zauważalnej.

Dlaczego?

nie można dodrukować sobie pieniędzy, więc wartość coina będzie ciągle taka sama

Nie to nie będzie powodować, że wartość będzie ciągle taka sama. USA musiało dodrukowywać ogromne ilości USD aby wartość pozostała mniej więcej taka sama.

Trzeci
  • Odpowiedz
Dlaczego?

@nico112: Odpowiedź masz w kolejnych zdaniach. Licząc na to, że rynek może wcale nie być podjęty jedynie przez Bitcoin, a również przez inne kryptowaluty - nie będzie potrzeby, by 21 milionów monet starczyło dla całej ludzkości. Poza tym zapomniałem wspomnieć, iż w teorii da się zmienić maksymalną ilość monet. Ponadto trzeba pamiętać o efekcie skali - w momencie, gdyby BTC wszedł do użytku globalnego, nie jest już tak łatwo złamać
  • Odpowiedz