Aktywne Wpisy

Hmrogrz +394
A pamiętacie jak jeszcze przydomowe reaktory jądrowe były legalne i trzeba bylo co 12h wymieniać zworke zeby nie w------o w powietrze?
Gimby nie znajo.
#feelings #sentyment #trauma #humorobrazkowy #pdk
Gimby nie znajo.
#feelings #sentyment #trauma #humorobrazkowy #pdk
źródło: 1000070937
Pobierz
Melkovva_ +26
czym najdziwniejszym popijaliście wódę?
10 lat temu spotkałam się z koleżanką z LO i piliśmy u nich na mieszkaniu studenckim i do wódy był sok Hortex czekolada z wiśnią.
Do dziś mnie trzepie jak sobie ten smak przypomnę ...
10 lat temu spotkałam się z koleżanką z LO i piliśmy u nich na mieszkaniu studenckim i do wódy był sok Hortex czekolada z wiśnią.
Do dziś mnie trzepie jak sobie ten smak przypomnę ...

Mam mega problem, w wydawałoby się prostej sprawie. Potrzebuję zresetować hasło BIOSa na płycie Tyan Thunder K8WE.
Bawię się przy tym już jakieś 1,5 h i wszystkie znane mi możliwości wyczerpałem, dlatego proszę o pomoc.
Wykonane:
-Wyciągnięta bateria (po kilkukrotnym ponawianiu tej akcji znalazłem w instrukcji informację, że to nie pomaga, a należy...)
-Przycisnąć na 5 sekund tajemniczy button SW50 (kilkanaście razy, nadal nic)
-Wprowadzanie backdoorywych haseł do biosa PHOENIX (znalazłem na różnych stronach te same - CMOS, BIOS, PHOENIX, phoenix)
+ setki restartów...
Nie wiem co dalej i jak mogę się dostać do tego cholernego biosa. Pomożecie?
PS: Dorzucam zdjęcie ekranu przy ładowaniu - bo jest dla mnie szalenie nietypowy - może kogoś to naprowadzi:/
#komputery #informatyka #pytanie
źródło: comment_3L5S0mPo8zqnulgChWQRgWEwQMTFr7TT.jpg
PobierzNa płycie są założone dwie zworki - nie bardzo się znam, czy mogę je wypiąć bez konsekwencji?
źródło: comment_1Ulni0NwzDS50LtkGrLNjaOK8byVwzPW.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
- jest jeszcze jeden układ który zabezpiecza przed nieporządaną ingerencją
- eeprom jest uwalony
- opcjonalnie trzecia kroki te powinno się robić przy zasilaniu lub trzymać I komletnie odłączyć od zasilania żeby kondenstarory się rozładowały
Najprostsze rozwiązanie wytargać eeprom z socetu I zanieść do flashowania (kiedy jeszcze siedziałem w branży masa serwisów to robiła). Nie mam czasu przetrzepać manual, więc