Wpis z mikrobloga

Mirasy, pytanie: składam rodzicom z resztek jakichś części kompa (bo ten z ogryzków będzie i tak lepszy od ich aktualnego): celeron dual core 2,5 (na 775), grafika GeForce 9500GT, płyt mam kilka wybierę najlepszą, ramu póki co tylko 1,5GB, ale będzie rozszerzony do 4GB. Jaki system tam instalować? #windows7 będzie ciut przyjaźniejszy od #windows8 dla osób, które zatrzymały się we wczesnym XP, ale ponoć 8 lepiej daje sobie radę z brakiem zasobów. Co robić jak żyć? #komputery
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ubeusz: prawdę mówiąc to 8 się praktycznie niczym nie różni w użytkowaniu, poza tym że menu nie wysuwa się z paska u dołu, a z boku. Kafelki to rzecz, której można nie używać wcale, od razu na pulpit.
  • Odpowiedz
@ubeusz: ja na podobnej maszynie, tylko, ze mam c2d 1,86ghz na 8 wywalalo mi bluescreeny, natomiast na 7 po kilku latach korzystania nigdy nie go zauwazylem
  • Odpowiedz
@patrykmajster: Żeby utwierdzić się czy jest różnica w działaniu win 8 i 7 na słabych kompach i przy okazji dowiedzieć się o classic shellu :) Patryku, nie pisz do mnie przez neta - tylko telefą.
  • Odpowiedz