Wpis z mikrobloga

Here maps działa świetnie.

@Friday5: Nie bałdzo. Gubi się nawet w centrum Warszawy, nie istniejące ronda, każe jechać pod prąd jednokierunkowymi. Obwodnica Lublina otwarta już 3 czy 4 miesiąc, a tu dalej nawiguje starą trasą (w ogóle nie ma nowej zaznaczonej).
@super: Oczywiście, najnowsze możliwe pobrałem 2 dni przed wyjazdem, bo robiłem pełny czy jak się tam on zwie reset przed oddaniem telefonu do serwisu. Później jescze dla pewności dwa razy aktualizacje sprawdzałem.
@wombatlbn: niestety to prawda :( nawigacja jest ok, ale brakuje mi np. zaktualizowanej A4 Rzeszów-Kraków, czy też możliwości ustawiania punktów pośrednich.
@wombatlbn: @recc: To dziwne. W Wielkopolsce autentycznie aktualizacje sprawiają wrażenie jakby były w czasie rzeczywistym - wszelkie zmiany przy uruchamianiu S5 i różnych dojazdów były na bieżąco. Największym szokiem dla mnie było natychmiastowe uwzględnianie oddawanych fragment po fragmencie odcinków nowej zachodniej obwodnicy Poznania. Coś musisz mieć tam nie tak.

Jedyne co mi dotąd nieprzypasowało to np. nieuwzględniony nowy zakaz skrętu w prawo na Dwrocową w Bydgoszczy.
@Saeglopur: Co lepsze, na here.com, obwodnica lublina już od dawna jest "otwarta" i prawidłowo nawiguje przez nią, a na telefonie dupa. Google już na drugi dzień nawigował prawidłowo po obwodnicy.
@wombatlbn: To zdecydowanie musisz mieć coś nie tak w telefonie. Sprawdź jeszcze raz ustawienia trasy (płatne odcinki potrafią namieszać).

Dodatkowo jeśli nie musisz się bardzo liczyć z transferem wywal pobrane mapy PL i chociaż testowo zostaw po prostu w trybie online.