Wpis z mikrobloga

@kicioch: Wyslal mi sie post za szybko i nie moge juz edytowac Tam mialo byc : Od razu podkreslam: JESTEM MILOSNIKIEM TYCH MALYCH WLOCHATYCH S---------W. Jednakze nie rozumiem jakim prawem ma dziki zwierz biegac po sklepie. Co macie sprzatac jego odchody a ona pewnie go jeszcze bedzie po rogach podkarmiac. No niech nie placze tak.
  • Odpowiedz
  • 13
@ostrzyjnoz: jak wyjaśnisz klientowi dlaczego pod jego nogami biega szczur? Jak wyjśnisz szefowej że klient który mogł zostawić w sklepie pare stów uciekł przez szczura? :)
  • Odpowiedz
@kicioch: To jest głupie, ale słodkie na swój sposób :) Szczególnie ostatni obrazek. Do tego ma bardzo ładny charakter pisma. Szczura i tak bym z-----ł, ale potem bym powiedział coleżance, że zrobiłem to z ciężkim sercem. Jak kat. Nie dla przyjemności, ale z obowiązku.
  • Odpowiedz
@kicioch: Kiedyś widziałem jak zdycha szczur po trutce. Jeden z najbardziej obrzydliwych widoków na świecie. Obok stał kot i się przyglądał, ale nie atakował, bo kumał, że coś jest nie tak. Szczur wyglądał jakby chciał się zrzygać, ale nie mógł i tak nim telepało w konwulsjach. Mam nadzieję, że ta biedna wrażliwa duszyczka nie będzie tego świadkiem, bo wpadnie w głęboką depresję.
  • Odpowiedz
@kicioch: nie knuje nie kradne nie napaadm ale roznosze xD

Dane dotyczące ilości śmiertelnych ofiar czarnej śmierci różnią się, niemniej szacuje się, że w XIV wieku (dżuma) zabiła ok. 75–200 mln ludzi roznoszona początkowo przez szczury
  • Odpowiedz
@kicioch: Kiedyś w jednym sklepie zoologicznym mieli małą, dziką myszkę. Jak się okazało biedna błąkała się o sklepie to właściciele postanowili ją zaadoptować i umieścili w wolnym akwarium. Dali jej nawet kołowrotek.
  • Odpowiedz
@kicioch: Gdyby szanowna koleżanka miała dziecko i taki stwór próbowałby się rozplenić w jej mieszkaniu, to stawiałaby mu miseczki z mlekiem, coby nie był głodny? Zdarzyło mi się w ręku wynosić jaszczurki, które wpadły mi do domu, mimo, że się ich boję. Przez pewien czas miałam też szczura hodowlanego. Ale potrafię rozróżnić sklepowego szczurka, mieszkającego w klatce od szczura rodem z kanalizacji, który może przenosić choroby/pasożyty i który może nam
  • Odpowiedz
  • 2
@ba4t: ona nie chce szczura w domu, miała miesiąc zanim kupiliśmy trutkę, mogła go wziąć albo kupić taką pułapkę. Nie chciała :] nikt jej nie będzie prosił.
  • Odpowiedz