Wpis z mikrobloga

#dhgate #pytanie

Prowadze dispute z majfrendem odnosnie tasmy led ktora otrzymalem (gdy ja wylaczam z poziomu pilota,swieci sie caly czas na czerwono;wszelkie kombinacje nie pomagaja);odpisal mi w ten sposob:

"Dear friend
It is not our led strip strip,you need setup for the remote control.Because this led strip with momery,so when you switch off,the color is red,when next time you open it,it is also red,you need setup the remote control with changable mode,then it will be RGB colors can change colors not only red"

Nie bardzo wiem o co mu chodzi,co moge jeszcze zrobic.
  • 11
@PIGMALION: Zdaje sie ze chce ci pomoc w rozwiazaniu problemu. Gdy wylaczasz pasek ,zapamietuje on ostatni kolor (wiec przy poniownym wlaczeniu jest znow na czerwono). Zmien na "remote control" czyli ustaw tryp przelaczania pilotem i wtedy bedzie swiecil tym co ustawisz.
Problem jest z tlumaczeniem czy z tym ze mimo jego porad nie dziala?
@1iostatni: sęk w tym ze obojetnie jaki kolor miałęm załączony(np.biały) przy wylaczeniu zawsze swieci słaby czerwony.W zasen sposob nie moge wylaczyc calkowicie ledów z poziomu pilota,zawsz swieci ten cholerny czerwony.Na początku napisałem mu,moze ja popelnilem jakis jezykowy blad ktory wprowadzil zamieszanie

Hello friend

I received already purchased the tape led, there is a problem when disconnecting the remote tape. After the tape been switched off by the help of the remote
@PIGMALION dla 5 metrów 5050 zasilacz powinien mieć conajmniej ~ 72 W (czyli 6A przy 12V) Jeśli masz słabszy możesz mieć problemy. Jeśli zasilacz jest odpowiedni to zepsuty sterownik.