Wpis z mikrobloga

Mirki, ocena wyglądu 8/10 to jest spoko? w sumie sama nie lubię tej skali ocen i staram się odcinać, ale zastanawia mnie to. Czy to jest tak że te 9 i 10 są takie "święte" i rezerwowane dla ideałów - czyli tak właściwie kobiet (lub mężczyzn) nieistniejących (widzianych w TV lub internecie ->>>> photoshop + dobreświatło + makijaż) a jednocześnie też nieosiągalnych.

Czy może jak ktoś mówi 8/10 to tak naprawdę mu się nie podobam? Bo są ładniejsze.
Trochę sobie myślę że chciałabym raczej być najładniejsza dla swojego (hipotetycznego) faceta.

co mi o tym powiecie?

#pytanie #niebieskiepaski
  • 60
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jest, ale to już wykracza poza wygląd zewnętrzny.

@mamapoth: o super. taka odpowiedź mnie zadowala.
@kolesnikov: nie rozumiem tego naprawdę, skoro zwykłe lubisz to dlaczego one nie mają Twoich dziesiątek?
  • Odpowiedz
@wysoko: 8/10 to całkiem zajebiście. 9 to rzadko, chociaż pewnie się kilka znajdzie w mojej pamięci ;) na 10 to bym się bał kogoś ocenić, na to się składa więcej czynników.
  • Odpowiedz
@wysoko: Ja wytłumacze bo tu widze rózne poglądy, a tylko mój jest własciwy ( ͡º ͜ʖ͡º).
1-3 Paszczur jakich mało, tragiczne przypadki, zazwyczaj do tego grube, albo bardzo chude.
4-6 Klasa średnia, w zależnosci ile kisisz ogóra, można poruchać.
7-9 Najwyższa rasa kobiet, emanują pięknem nawet w niepełnym makijażu. Dopuszczalna nadwaga/niedowaga 5-7 kg, jeśli twarz nadrabia.
10 Jak uważasz ze jakas laska jest idealnie piękna
  • Odpowiedz
@wysoko:

Nie ma jednej bezwzględnej skali atrakcyjności. Każdy samiec ma ugólną skalę unormowaną do własnych okoliczności. W efekcie Twoja atrakcyjność zależy po części od oka obserwatora, a po części od Ciebie samej.
Wynika z tego że jeśli chcesz 10/10 to problem sprowadza się do znalezienia obserwatora w którego skali jesteś dziesiątką. Nie jest to łatwe, dlatego że dla totalnego przegrywa będziesz 15/10, dla statystycznego mirka 8/10 a dla Davida Beckhama
  • Odpowiedz
  • 0
@egocentryczka: no ale co złego jest w takim sposobie oceny? Z tego co zrozumiałem autorka nie jest z tym chłopakiem, więc dlaczego my - faceci, mielibyśmy Was tak nie oceniać? Wy też to robicie ale w innej skali ;)
  • Odpowiedz
@Rst00: @egocentryczka: no tak, jest to słabe, tym bardziej jak się o tę ocenę nie prosiło.

jak się chce powiedzieć komplement to można powiedzieć komplement, a nie jakieś 8/10 że nie wiesz właściwie co masz z tym zrobić i czy to dobrze czy to źle i dlaczego ma mnie to obchodzić i dlaczego do c---a mi o tym mówisz? JESTEŚ SPOKO ALE UWAŻAJ BO SĄ LEPSZE, MUSISZ SIĘ
  • Odpowiedz
@wysoko: faktycznie, lepiej zamiast konkretnej oceny walnąć komplement "jesteś najpiękniejszą koleżanką jaką mam". Oczywiście, my faceci powinniśmy Wam prawić komplementy na prawo i lewo żebyście mogły się dowartościować. A powiedzieć, że jesteś brzydka? A b--ń Boże! #logikarozowychpaskow
  • Odpowiedz
jak się chce powiedzieć komplement to można powiedzieć komplement, a nie jakieś 8/10 że nie wiesz właściwie co masz z tym zrobić i czy to dobrze czy to źle i dlaczego ma mnie to obchodzić i dlaczego do c---a mi o tym mówisz? JESTEŚ SPOKO ALE UWAŻAJ BO SĄ LEPSZE, MUSISZ SIĘ STARAĆ. PRAWIE DOBRZE, ALE WIEDZ ŻE NIE NAJLEPIEJ.

@wysoko: O kurczę, zabrzmiało to jak jakaś autopsja.
Pewnie usłyszałaś, że jakiś chłopak ocenia Cię tylko na 8

taki facet uważa siebie samego za osobę, która takie oceny ma prawo wypowiadać (bo dokonywać to już niech sobie > dokonuje) i z której zdaniem trzeba się liczyć i którego zdanie musi tę
  • Odpowiedz
@Rst00: o błagam. nie. po prostu nie musisz nic mówić.

komplement mówisz kiedy uznajesz że dziewczyna jest tak ładna że aż chcesz jej o tym powiedzieć. co natomiast skłania do informowania "no jesteś spoko, widziałem lepsze, ale jest dobrze", kiedy nikt o taką informację nie prosił?
  • Odpowiedz