Wpis z mikrobloga

@WieczniePoirytowana: Całkiem spoko, ale mam jedną uwagę :)
(jeśli to nie zamierzone oczywiście) żółta ręka na plecach kobiety wygląda mi na kobiecą i wychodzącą ze stawu znajdującego się w innym miejscu niż powinien znajdować się staw barkowy tego mężczyzny :)
kompozycja jest nie "akademicka", jeśli rysowałaś na podstawie zdjęcia to mogło tak wyglądać, ale rzuca mi się to w oczy :)
@bedney: @Gil-Galad: Uwagi jak najbardziej wskazane ;), aczkolwiek muszę uczciwie się przyznać, że nie jest to praca, do której specjalnie się przyłożyłam, bo dość na luzie staram się traktować te zadania. Ten rysunek akurat był rysowany ze zdjęcia i bynajmniej nie mojego. Ucięłam na dole wystające kolana faceta, dodałam za mało cieni na brzuchu i całkowicie się zgodzę z tym, że żółta ręka wygląda dość nienaturalnie (o dziwo na zdjęciu
@WieczniePoirytowana: paradoksalnie często bywa tak że to co jest na zdjęciu wygląda nienaturalnie :)
a to dlatego że w zdjęciu nikt nie układa kompozycji ;) rysunki czy rzeźby renesansowe i późniejsze są wzorowane na trupach :) ale przyzwyczailiśmy się do nich i tak nam się wydaje naturalniej :)