Aktywne Wpisy

Reiden +133
Społeczeństwo idzie w kierunku poligamii. Jest to naturalna kolej rzeczy, po tym jak zniszczono fundamenty rodziny, usunięto aspekt religijny i pozwolono kobietom na "wyzwolenie". Monogamia, która była społecznie odgórnie narzucona, sprawiała, że nawet mężczyźni bez większych argumentów (geny, zasoby), mieli jakąś kobietę i to sprawiało, że chciało im się być trybikiem w maszynie.
Dziś już tego nie ma. Ludzie z natury nie są monogamiczni. Bardziej jesteśmy gatunkiem w stylu "seryjnej monogamii" / poligamii. Okres zakochania, motylków - trwa około 3 lat. Tyle żeby doszło do zapłodnienia i żeby mężczyzna zapewnił podstawową ochronę kobiecie zaraz po porodzie. Potem potomka może już wychowywać grupa z danego otoczenia. Babcia, siostra, ciotka - danej samicy. Mężczyzna natomiast idzie dalej i szuka kolejnych kobiet do zapłodnienia.
Nie jesteśmy stworzeni z natury, żeby zrobić sobie dziecko, a potem nadal być ze sobą przez kolejne X lat. To nie działa w 90% przypadków. Stąd rozwody, zdrady itd. Ludzie się męczą ze sobą, ale taka była po części cena narzuconej monogamii.
Więc
Dziś już tego nie ma. Ludzie z natury nie są monogamiczni. Bardziej jesteśmy gatunkiem w stylu "seryjnej monogamii" / poligamii. Okres zakochania, motylków - trwa około 3 lat. Tyle żeby doszło do zapłodnienia i żeby mężczyzna zapewnił podstawową ochronę kobiecie zaraz po porodzie. Potem potomka może już wychowywać grupa z danego otoczenia. Babcia, siostra, ciotka - danej samicy. Mężczyzna natomiast idzie dalej i szuka kolejnych kobiet do zapłodnienia.
Nie jesteśmy stworzeni z natury, żeby zrobić sobie dziecko, a potem nadal być ze sobą przez kolejne X lat. To nie działa w 90% przypadków. Stąd rozwody, zdrady itd. Ludzie się męczą ze sobą, ale taka była po części cena narzuconej monogamii.
Więc
źródło: GettyImages-9960789221-7aac3566b64e4fc89d9740be73ce0a13
Pobierz
ATAT-2 +374
Status fachowców którzy nie pojawili się na umówione spotkania w zeszłym tygodniu:
- hydraulik - zapalenie krtani, jak się wyleczył to od razu poleciał wakacje
- parkieciarz - telefon wpadł do wody, stracił kontakty i nie mógł zadzwonić
- typ od alarmów - zepsuł się samochód, musi zorganizować zastępczy
Ja
- hydraulik - zapalenie krtani, jak się wyleczył to od razu poleciał wakacje
- parkieciarz - telefon wpadł do wody, stracił kontakty i nie mógł zadzwonić
- typ od alarmów - zepsuł się samochód, musi zorganizować zastępczy
Ja

Angielska końcówka, i owszem, ma 3 końcówki (więc z uziemieniem), ale polska stronia NIGDY nie ma bolca.
No to gdzie to uziemienie ja się pytam?
Np. http://allegro.pl/adapter-przejsciowka-polska-gn-anglia-uk-wtyk-i4875644477.html
pls help
EDIT: kto pierwszy wyjaśni zagadkę, dostanie obrazek
a kto da linka do gniazdka z bolcem, dostanie obrazek
#uk #allegro #bolec #pytanie
Komentarz usunięty przez autora
kto mi da takiego #bolec , temu dam plusa
źródło: comment_WDMfzTqxJavGYls6EbSjky6w16YNSsCl.jpg
PobierzJAK CHCESZ TU WSADZIĆ WTYK Z BOLCEM?
weź znajdź bolca bo ci o--------a chyba ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Łap coś amazona http://www.amazon.co.uk/gp/product/B001L2UN6C/ref=pd_lpo_sbs_dp_ss_1?pf_rd_p=569136327&pf_rd_s=lpo-top-stripe&pf_rd_t=201&pf_rd_i=B0095FMX9C&pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_r=1JW14V7V15JXZM8N4SPV
Listwa oczywiście ma bolce wszędzie wszędzie
szczerze mówiąc nigdy nie widziałem przejściówki z bolcem po polskiej stronie, więc odpuść sobie, nawet jeżeli znajdziesz taką, to będzie kilka, kilkanaście razy droższa niż zwykła.
chodzi o to, że większość wtyczek ma zabudowany bolec w sobie, a nie tak jak w pl w gniazdku, natomiast przejściówki są zrobione tak, żeby pasowały do jak największej ilości wtyczek, a one nie mają oryginalnie bolców.
Jeśli koniecznie chcesz coś z
@kendziu666: dałbym ci milion plusów. Ale nie mogę.
źródło: comment_xbhtSMGVTOSPsYIAXCylfnDjQEjKKvOd.jpg
Pobierzjeśli na zdjęciu są tymi co sprzedaje, to powinny być ok - jeszcze prościej po prostu iść do tesco w uk i kupić bez stresu odpowiednią, albo wtyczkę albo przejściówkę.
źródło: comment_vbN5ppzDAbL7x1BaFcQFN8Jj2EByHUGd.jpg
Pobierz