Wpis z mikrobloga

#pc #serwispc #cokupic #kiciochpyta Jako że mój komputer ma już trochę latek (kupiony w 2007 athlon 4400+ i 2gb ramu) szukam czegoś nowego, czyli płyta+procek+ramy bo grafikę mam (GT220, starczy mi, nie potrzebuje wysokich detali tylko płynności programow, gry) tak żeby było na dłużej, tak do 800 zł chociaż wiadomo im mniej tym lepiej. Więc takie pytanie, opłaca się takie coś: http://allegro.pl/phenom-965-4x3-4-asrock-970-pro3-s3-u3-8gb-1600-i2975698298.html#delivery ?
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ufos: Nie w simcity.. właśnie ściągłem Theme Hospital :D

@steemm: Tak jak napisał @ufos, grafika jest drugorzędna. Może Ty masz sprzęt z NASA i wszystko na full, ale mnie to nie cieszy jak Ciebie. No ciął mi Assasyn, a mimo to przeszedłem go z przyjemnością, tak samo Batmana itp. Chciałbym wymienić głównie płytę, bo mam mało ramu i to jest największy problem, że jak za dużo
  • Odpowiedz
@Krs90: no widzisz gry nie działają płynnie, więc co to za sens grać, komputer sobie nie radzi nie przez brak ramu a przez słaby procesor + grafika, długo miałem 2GB ramu i gry działały płynnie. I nie nie mam komputera z nasa, czekam na nowe konsole żeby zmienić platformę PC, bo wciąż mam lga775
  • Odpowiedz
@steemm: Gry od czasu do czasu mogą mi się przyciąć, ale to nie znaczy że nie działają na tyle płynnie żeby nie można było spokojnie grać. Ustawienia low działają cuda :D
  • Odpowiedz
@ufos:

ja bym w zyciu nie kupił amd, choćbym nie wiem jak promocyjne ceny dawali wolałbym zbierać kasę na porządnego intela i tyle

w każdym niemal teście amd przegrywa z intelem

wciąż jakieś uwagi?
  • Odpowiedz