Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@michalkosecki:

Tak, mam tam dwa konta :) Choć w zasadzie wygodniejsze byłoby jedno.

Konto strony Kratery.com. I konto osobiste podane w opisie konta blogowego (ostatnio pod kłódką wyjątkowo).

To osobiste było pierwsze.
  • Odpowiedz
@moon5: Pewnie, że szkoda, ale on prócz krótkich okresów on praktycznie nigdy nie był szczęśliwy. Myslovitz ma piosenkę Chciałbym umrzeć z miłości. No, jemu się to udało.
  • Odpowiedz
@Wojt_ASR:

Szkoda, że się nie leczył. Czy to naprawdę było nieuleczalne, żadnymi środkami? Ktoś zawiódł przy pilnowaniu jego życia.

Nie chcę oskarżać rodziców, ale miał też przyjaciół, znajomych...
  • Odpowiedz
@Wojt_ASR:

Wygląda na depresję endogenną lub jakąś inną poważną. Może zabrakło bardziej zaawansowanych metod leczniczych czy leków, nie wiem.

Dziś też mnóstwo ludzi co roku odbiera sobie życie... i nikt u nas nie się przejmuje, w sensie odpowiednie ministerstwa, Zdrowia czy Opieki Społecznej, czy w ogóle
  • Odpowiedz
@Wojt_ASR:

No a tylko można sobie wyobrazić jak mógł wyglądać związek z osobą, która jest nieprzystosowana do życia, uważa się za lepszą od każdego, a w dodatku ma depresję, którą często Cię może szantażować...

Takie przypadki widziałam "naocznie". Mężczyźni potrafią być bardziej niedojrzali, i tym samym bardziej nieodpowiedzialni, od kobiet.

Chyba coś się zepsuło w jego dzieciństwie i zmiany były zbyt głębokie.
  • Odpowiedz
@moon5: Wiesz no nigdy nie miał tak naprawdę ojca, był baaardzo bezstresowo wychowywany, a wiedzę o świecie czerpał z filmów. Pewnie konfrontacja z rzeczywistością była dość brutalna.

BTW. jeśli jesteś zainteresowana, to polecam poszperać na YT, bo na YT są z 2-3 krótkie filmy o Tomaszu i Zdzisławie + do tego jeszcze krótkie filmy z ich domu - Zdzisław miał w zwyczaju nagrywać prawie wszystko, więc np. zachowały się jakieś
  • Odpowiedz
@Wojt_ASR:

Idzie w świat z wiedzą z filmów... A to się nawet zdarza w niejednej rodzinie.

Kiedyś widziałam na jakiejś stronie nagrania Zdzisława z ich życia rodzinnego. Wydało mi się dziwaczne, mimo że dom był raczej normalny.

Ale jeszcze sobie pewnie obejrzę przy okazji tej rocznicy, na YT głównie.
  • Odpowiedz