Aktywne Wpisy

derek25 +333
Cena Laysow w Auchan (╯°□°)╯︵ ┻━┻
Prawie 13zl za kilka ziemniaków w usmażonych w oleju i posypanych przyprawami.
Cena za kg jeszcze lepsza
Prawie 13zl za kilka ziemniaków w usmażonych w oleju i posypanych przyprawami.
Cena za kg jeszcze lepsza
źródło: IMG_20240912_174042
Pobierz
ChaoticNeutralRebel +620
Teraz ta młodzież tylko te tiktoki ogląda, jeszcze 15 lat temu młodzież była normalna.
Młodzież 15 lat temu:
#heheszki #humorobrazkowy #leopold #dziecineo #luntek #mrzywiec #testoviton #staryinternet #kuladajefula
Młodzież 15 lat temu:
#heheszki #humorobrazkowy #leopold #dziecineo #luntek #mrzywiec #testoviton #staryinternet #kuladajefula
źródło: hqdefault
Pobierz

Chodzi mi o pracę dla kogoś, na etacie lub zleceniu. Nie mówię o przypadkach że zrobił apkę i cudem ktoś ją ściągną pierdyliard razy, ale raczej o klasycznych przypadkach. Nie mówię tez o mikroprzedsiębiorstwach, w sensie jest programista i wspomaga się 5 studentami na których zrzuca swoją robotę.
Myślę że jakiś sufit jest, miesiąc ma tylko 30 dni a doba tylko 24 godziny.
Można by powiedzieć że masochista pracujący 30 dni po 15 godzin razy 250 netto zarobi ... 112 500, bardziej realnie licząc 25 * 12 * 125 da 37 500, ale w to też ciężko mi uwierzyć.
Jakieś przemyślenia ?
____
#programowanie
@GreenHood16794: Ja mowie o pracy 7.5h dziennie przez 5 dni w tygodniu. Lub 4, jak niektorzy robia.
@GreenHood16794: Czlowieku, zejdz na ziemie prosze cie. Sporo ludzi w IT zarabia niezle pieniadze. 400€ na kontrakcie to dosc powszechna sprawa. I mowie tu o 700€ dla deva. Bo widzialem i ponad 1000€ dla wymiatacza w Oraclowym BI na trzymiesiecznym kontrakcie.
Poza tym autor się pyta o zarobki w Polsce. Więc trzymajmy się tematu :)
@GreenHood16794:
@mathix: Nie podal ani kraju, ani nawet waluty wiec to nei takie oczywiste.
poza tym w tej chwilio przeprowadzka do Radomia czy do Frankfurtu czy Brukseli to naprawde tak wielka
Większość firm w PL w ofertach daje 250 PLN za 1 rbh, wiec nie wierzę że dopłacają do pensji swoich pracowników / kontraktowców.
@dunkey: Pewnie cos za co firma oze skasowac dwa razy tyle :)
Nie wiem co dokladnie robil, ale jak z nim pare razy rozmawialem to mial szeroka wiedze na temat produktow oraclowych - od admina, poprzez developerke na BI skonczywszy.
Ksiegowy , ewentualnie koszt umbrella services to wydatek rzedu 150€ - 300€ miesiecznie. Podatki to indywidualna sprawa, od 30% do 50%.
Jak to wyglada w PL to nie wiem.
Jakies 60% mojego kodowania w tej chwili to PL/SQL
@GreenHood16794: bo do tego ani nie ma ksiazek ani materialow dobrych tzn chodzi mi o hurtownie
tyle odklada ~2letni programista java w monachium ;) nasz wykopowy kuc