Wpis z mikrobloga

Mirki moze ktorys z was pomoże bo nie wiem co robic. Staram sie o prace na Lotnisku w #frankfurt. Dzisiaj bylem na badaniach, oddalem mocz i po 20 minutach wola mnie babka. Wchodze do gabinetu, tam jeszcze 2 baby. Siadam i one mi mowia ze zrobilismy test na n-------i i wykryło u pana, uwaga ''MORFINE''. No jasne 2 mc nie palilem zeby mi THC nie wykrylo, a oni mi tu wyjezdzaja z morfina. Dala mi to na pismie i powedziala ze mam to wyjasnic ze swoim lekarzem, bo być może mi cos przepisal co morfine zawiera. Jeszcze jedno, mam częste migreny, ktore nie pozwalaja mi normalnie funkcjonowac. Na ta migrene biore SOLPADEINE (czerwone opakowanie) lek przywożę zawsze z polski. Ostatnio brałem go wczoraj wieczorem. Dzis rano mialem badania. W tym SOLPADEINE jest kodeina, a kodeina jak sie nie myle ma cos wspolnego z morfina. MIrki licze na was, bo nie wiem co mam robic. Zalezy mi na tej robocie!

Pomożcie!!(,)

#pytanie #medycyna #n-------i
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@agablazej musze od lekarza przyniesc zaswiadczenie, ze cos takiego biore. Tu w niemczech jeszcze nie znalazlem leku przeciwbolowego ktory ma kodeine, widocznie sa na recepte
  • Odpowiedz
@malysa14: Kodeina z solpadeiny jest metabolizowana (przy udziale cytochromu P450, przez odszczepienie grupy metylowej) m. in. do morfiny. Stąd dodatni wynik. Jak się najesz makowca, to też będzie dodatnie.
  • Odpowiedz