Chce niskim kosztem zamontować jakieś nagłośnienie w aucie (VW T4), które obecnie nie posiada nic. Zastanawiam się co mi potrzebne, i jak dobierać komponenty. Zależy mi przed wszystkim na niskim koszcie, auto jest i tak na tyle głośne że nie ma mowy o delektowaniu się muzyką. Byłby wdzięczny za linki do poradników, czy porady. (a, no i oczywiście chciałbym odtwarzać muzykę z telefonu/mp3, nie kaset/CD/radia)
@maniexx: jeśli nie jesteś audiopedofilem i zależy ci tylko, żeby grało i do tego niski koszt, to bierz radio jakiegoś chinola byle tylko miało takie wejścia jak cie interesują. Tylko głośniki weź jakieś markowe i w zasadzie tyle.
@eugeniusz_geniusz: radio? myślałem o tym żeby wziąć poprostu wzmacniacz. No i będzie naprawdę po kosztach, więc głośników też pewnie jakichś super brał nie będę. Ale zastanwaiam się jak to jest z doborem mocy - większość sprzedających głośniki w ogóle nie podaje mocy, za to na wzmacniaczach zawsze jest.
Chce niskim kosztem zamontować jakieś nagłośnienie w aucie (VW T4), które obecnie nie posiada nic. Zastanawiam się co mi potrzebne, i jak dobierać komponenty. Zależy mi przed wszystkim na niskim koszcie, auto jest i tak na tyle głośne że nie ma mowy o delektowaniu się muzyką. Byłby wdzięczny za linki do poradników, czy porady. (a, no i oczywiście chciałbym odtwarzać muzykę z telefonu/mp3, nie kaset/CD/radia)
#motoryzacja #pytanie #samochody #audio