Aktywne Wpisy
jfrost +167
Czy jakiś wykopowy lingwista (ze specjalizacją #alkoholizm) mógłby pomóc w przetłumaczeniu tej wypowiedzi na język polski?
#nieruchomosci
#nieruchomosci
Czemu płaczący tutaj tagowicze ni wpakowali się w bk2%? Jakie były u was powody? Przecież z punktu widzenia osoby zainteresowanej, to był program w pytę. Brak wymogu wkładu własnego (jak jakiś miałeś to już w ogóle ekstra) czy korzystniej liczona zdolność kredytowa. Dla pary to wystarczyło, żeby oboje zarabiali pewnie ze 4,5 netto na Uop i już mieli 600k zdolności. Gdyby mi starzy wcześniej kawalerki nie kupili, to pchałbym się po same
Oczywiście grzecznie odmówiłem i zaprosiłem go do siebie aby pokazać mu jaki obszar jest monitorowany na co zareagował w bardzo wulgarny sposób, grożąc przy okazji "popsuciem" kamery (tej nad garażem) i zgłoszeniem na policję (stalking, nękanie). Nie chcąc się użerać z człowiekiem, który cierpi na skrajną dysfunkcję intelektualną odłożyłem słuchawkę.
Wyszukałem w internecie kilka podobnych spraw i generalnie uspokoiłem się, bo sąsiad niewiele może zrobić - chciałbym się jednak upewnić czy mam rację. Nie boję się powództwa cywilnego, kamerę zainstalowałem po tym jak notorycznie mazano mi sprayem drzwi od garażu oraz próbowano niszczyć zamek więc moje postępowanie jest całkowicie uzasadnione. Fajnie byłoby gdyby ktoś mógł mi doradzić czy mam rację.
#kiciochpyta #sasiad #monitoring #chuliganstwo
Niestety, kamera nad garażem obejmuje swoim zasięgiem jakieś 30 centymetrów jego płotu (za którym są drzewka/krzaki i nic przez nie nie widać) natomiast ta przy drzwiach "łapie" niewielki obszar (wcześniej wspomniane krzaki) jego podwórka. Nie widzę co sąsiad robi w domu, generalnie mnie to nie interesuje - mam swoje sprawy i nie jestem