Aktywne Wpisy
factoryoffaith_ +231
Ponad 4 lata starań, rezygnacja z pracy (praca z dziećmi tylko przypominała mi o moim pragnieniu), żeby się nie stresować i oddać ogarnianiu swojego organizmu. Godziny dziennie poświęcone latami na czytanie badań naukowych o moich i partnera problemach. Układanie diety, stylu życia, terapia. Tysiące złotych na badania, pewnie dziesiątki tysięcy na lekarzy, tony supli, leki które wpływają codziennie na moje samopoczucie. Układanie życia pod wizyty lekarskie + loty (tylko niewielką część czasu
michorn +33
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
#pytanie #informatyka #programowanie
@Legion94: Nie musi.
@Legion94: tak
@Legion94: Do zbierania szparagow wystarczy ze bedziesz widzial, poruszal sie samodzielnie i rozumial proste polecenia.
@Legion94: Zapomnij.
@Legion94: Na juniora do przyuczenia zdalnie - zapomnij.
Do pracy wakacyjnej na juniora
@msq: Parę języków - w jego przypadku j. polski, j. angielski + jakiś programowania to już 3. więc tak, kilka.
Komentarz usunięty przez autora
@msq: Bjarne mówi o 5 językach i nie tyle znaniu, co dość swobodnym poruszaniu się. W/g mnie, aby nazwać się "dobrym" to faktycznie wypadałoby orientować się w róƶnych paradygmatach i syntaxach.
@KrzaQ2: Ten pan ma swoje zaslugi ale za chwile bedzie w wieku emerytalnym wiec bierz pod uwage ze przez ten czas swiat bardzo sie zmienil i w tej chwili znajomosc pieciu jezykow to nei to samo co 20 lat temu znajomosc pieciu jezykow.
edit: aha no i znać ≠ orientować się.
@Legion94: Serio..? Gdzie..?
Zapytales o to w taki sposob ze praca w rolnictwie mi pierwsza przyszla do glowy :) Nie slyszalem za czesto zeby gdzies na wkacyjne prace przyjmowali programistow do przyuczenia.
I nie bylo moim celem urazenie Ciebie, przepraszam jesli tak to zabrzmialo.
@msq: Nie przesadzaj, jeśli ktoś jest choćby trochę ogarnięty to załapie się na jakieś praktyki (i to zwykle płatne)
@Szarlejowiec: Napisalem ze nie slyszalem :) Te programy dla absolwentow czy studentow ktore znam to nei sa wakacyjne rozwiazania.
@msq: podobnie tu, znam mnóstwo osób (w tym ja) pracujących na pół etatu w wolne/częściowo wolne dni.
@Szarlejowiec: Junior do przyuczenia zdalnie na czesc etatu..? Cuda wianki.... Osobiscie nigdy sie z tym nie spotkalem i szczerze mowiac praktycznie sobie tego nei wyobrazam po prostu. Zdalnie to mozna pracowac z czlowiekiem z ktorym sie ustali co jest do zrobienia i ktory to zrobi. Ktorego nei trzeba mocno nadzorowac czy mu ciagle pomagac.
Sam
@Szarlejowiec: No ja bralem pod uwage polaczone parametry zapytania - czyli czlowiek bez zawodowego doswiadczenia, praktycznie w trakcie studiow, do wdrozenia. Dlatego napisalem zeby o takiej opcji zapomnial. Oczywiscie w tej chwili. Jesli nawiaze - tak jak pisales - w czasie praktyk czy stazu wakacyjnego dobre kontakty w jakiejs firmie to pewnie bedzie mu latwiej porozmawiac o opcji pracy na czesc etatu zdalnie w weekendy...
@andrut1291: Politechnika Opolska
@aklopis: No ok, ale mnie interesuje co trzeba umieć, żeby szukać praktyk/stażu. W końcu jak jakaś firma organizuje takie rzeczy, to pewnie szuka