Wpis z mikrobloga

#gearbest #cebuladeals #pokazzakupy

doszła do mnie #g1wh zamawiana na gearbest z kodem za 39,99 cebulionow, polecam kitajca gdyz szybko wysyla (doszla w 2 tyg.), jak juz wysle to oczywiscie wpisuje dowolna kwote w deklaracje no i dobrze wie ze NL post jest idealnym sposobem na zwiekszenie szans w wer warszawa( ͡º ͜ʖ͡º)

co do kamerki, to oczywiscie od razu poszedl soft od DODa, karta kupiona jakas 32gb class 10, wszystko to zmontowalem w samochodzie, podlaczone na stale pod "zapalniczke", czekam na inna paczke z rozgaleznikiem, kamera idealnie siedzi w uchwycie schowana za lusterkiem, nic nie wystaje, nic nie zasłania, po uruchomieniu silnika sama sie wlacza i zaczyna nagrywac, po zgaszeniu w kilka chwil takze sie wylacza - po prostu sie o niej zapomina.

Przejechalem dzisiaj 500km, i niestety nie potwierdzam ze po kupnie i zamontowaniu kamerki tylko tym osobom przydarzają sie ekstremalne sytuacje na drodze ( ͡° ͜ʖ ͡°) tyle godzin jazdy, liczylem chociaz na mala stluczke, a tu jak na zlosc nic, zobaczymy jutro jak cos to bede wolac ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pobierz danku - #gearbest #cebuladeals #pokazzakupy

doszła do mnie #g1wh zamawiana na gear...
źródło: comment_nMTZDBs8VvKQVGhg1OU9hWUxlTxjyT5R.jpg
  • 21
@danku: ten kitajec fajny ten uchwyt dodaje, ludzie narzekali na te oryginalne, a ten tutaj trzyma bardzo ladnie. Identycznie jak Ty zamawiałem :). Muszę jednak dobrze ustawić kamerę w odległości od szyby i te szyby umyć, bo w nocy światło się mocno rozszczepiało :D (może też kwestia starej porysowanej szyby, zobaczę w swoim aucie jak odbiore).
@LuisBenuel: hmm pisze tylko z wlasnego doswiadczenia, a z ta kamerka jeszcze byl jeden myk - zawsze po wer warszawa, paczka wedrowala do wer kielce i na poczte, a teraz od razu na poczte.
@danku: Też mam taką. Dałem 44,5 dolana. Kamerka wysyłana sweden post, więc zgubiła się po drodze. Majfrind wysłał drugą, to doszła po kilku tygodniach.

Też masz w miejscu IR zwykłe białe ledy?

Możesz coś więcej napisać o tym sofcie czy też zapodać link, żebym sobie poczytał?
@stg44: filma dam jak cos ciekawego sie nagra, tak to pelno masz na jutjubie przykladowych, co do parametrow, to soft od DODa pozwala zapisywac z lekko podniesionym bitratem - oryginal 12, DOD 15Mbps, trudno mi napisac czy jest roznica, bo nie mam materialu z orygnalnego softu. rozdzialka to fhd.

@mariecziek: tak, zwykle biale swiatelko, nie wiem w sumie po co to, chyba ze ktos chce wykorzystywac ta kamere jako aparat
@danku: Ja mam akurat małą kartę. 8GB sandisk 320x. Przy nagrywaniu FullHD daje to gdzieś 80minut. Co do ledów, to pomyślałem, że może sam wymienię białe LEDy na IR, ale obawiam się, że ten biały plastik zniweluje efekt LEDów IR.

Swoją kamerkę kupiłem tu
@danku: Tak. Zamówiłem kamerkę w sierpniu. Po 2 miesiącach w trakingu nawet się nie pojawiła, zrobiłem dispute i później otrzymałem już kamerkę w ciągu 2-3 tygodni.

Zamawiałem na Litwę, więc mam do wyboru jeszcze Swiss Post za 1,5 dolana ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@danku: @mariecziek:

Wszyscy dostają swoje #g1wh z #gearbest, tylko ja czekam jak debil. #przegryw

Wysłali ponoć 11. listopada, mieli dać tracking (zamówienie ponad $40), ale nie dali, suport umywa ręce i pisze, że tak po prostu wyszło i że to błąd systemu . ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Nie mam ani paczki, ani trackingu.
@Rudson: hmm akurat z #gearbest bralem tylko kilka rzeczy i nigdy (odpukac) nie bylo problemu, ale czy na wzor #aliexpress #dhgate czy innych ichniejszych portali nie ma tam opcji refund? czyli robisz dispute, ze nic nie dostales, portal zwraca sie do sprzedawcy o dowody w postaci trackingu, jak nie ma, to praktycznie z automatu idzie zwrot...przerabialem to na #aliexpress, dziala.
@danku: jakiego dnia dokladnie zamowiles? ja zamowilem w nocy z 30.11 na 1 grudnia i do tej pory nawet trackingu nie mam a zamowienie 44 dolany bo z dodatkowym uchwytem, ubezpieczeniem i NL postem
@siabadabada: spokojnie, jesli zamawiales z tego samego zrodla, to tracking pojawil mi sie w momencie gdy przesylka trafila do sortowni w Amsterdamie, wczesniej mialem jedynie jakas jedna linijke - item preadvised czy jakos tak. od tego momentu po 4 dniach mialem paczke w domu.

@Moxpad: nie, mysle ze ludzie tutaj pisza albo o takim uchwycie lusterkowym, ktory nie pasuje w kazdym samochodzie, albo o takim dodatkowym uchwycie kupowanym osobno takie