Wpis z mikrobloga

Spodobał mi się pomysł @softenik na grę, niestety on długo nic nie wrzuca. Dlatego postanowiłem stworzyć własną wersję. Nie umiem tak ładnie rysować jak on, w sumie to chciałem spróbować pixelart ale popsułem już w trakcie tworzenia tła. Poprawię następnym razem. Mam też nadzieję, że autor oryginalnego pomysłu nie obrazi się za to, że pożyczyłem postać. Ogólnie żeby nie spamować #mirkothegame, będę używał tagu #mirkogra. Zasady jak w wersji softenika, czyli po około 10 minutach sprawdzam komentarz z największą ilością plusów i wtedy rysuję.

Żeby nie było takich sytuacji jak poprzednio, że gra kończyła się już na początku, będę cały czas kontynuował grę, po prostu codziennie będę się starał z wami grać. Zabawa się skończy kiedy zrealizujemy zadanie, ewentualnie jeśli umrzemy.Nie wiem tylko jak to realizować kontunuacje, czy w tym wpisie, czy zaczynać kolejne.

Ps. Pierwsza gra jest osadzona w pseudośredniowieczu. No i nie zrażajcie się grafiką, postaram się podszkolić.

Jesteś zwykłym prostym chłopem, którego marzeniem jest zdobyć majątek i żonę. Stoisz właśnie przed swoją chatą. Co robisz?

Ekwipunek

BRAK
z.....a - Spodobał mi się pomysł @softenik na grę, niestety on długo nic nie wrzuca. ...

źródło: comment_kxrAmGbbsZdEhEoIRYefHfQmkgDaVvdF.jpg

Pobierz
  • 46
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach