Wpis z mikrobloga

Coś bardzo ciekawego dotyczącego stanu wojennego i genezy powstania pookrągłostołowego bękarta.

Teraz nie dziwi fakt wściekłego ataku Michnika na IPN dokonanego podczas pogrzebu Geremka nad jego trumną.

Pamięć i prawda jest bardzo niebezpieczna dla "ludzi honoru" i ich kolaborantów.
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Archeopteryx_Lithographica: A widzisz mnie gdzieś na wykopie? W komentarzach? W znaleziskach?

Czasem, raz na dwa-trzy tygodnie skrobnę coś na mikroblogu, dla osób które mnie obserwują.

Wystarczy mnie nie obserwować i nie będziesz przeżywał dysonansu poznawczego.
  • Odpowiedz
@Vhetman: Ja nie udzielam się na tym serwisie, po jego "odpolitycznieniu" i pacyfikacji jednostek niepokornych.

Czasem zarzucę coś ciekawego dla starych znajomych.

Pozdro
  • Odpowiedz
@mohairberetka: Cała przyjemność po mojej stronie :)

Janek coraz większy, już prawie 7 kilo :)

Wracając jeszcze do zbliżającej się 30 rocznicy stanu wojennego polecam tekst rednacza
  • Odpowiedz
@Sagittarius:

Zaglądaj częściej, wiadomo jaka jest administracja i to że lewaki mają tu bezpieczne schronienie

Na wykopie praktycznie nie ma "lewaków". Za to jest mnóstwo fanatyków z drugiej strony - skrajnych konserwatystów, narodowców, nacjonalistów, faszystów, fundamentalistów, pewnie i neonaziści jacyś się znajdą. I to raczej oni mają tu bezpieczne schronienie. Ale spoko, mi to nie przeszkadza.
  • Odpowiedz
@Sagittarius: Jasne, trzeba robić swoje. Ja ponad rok czasu tutaj bardzo aktywnie walczyłem, ale po narodzinach syna pozmieniały mi się priorytety.

Przychodzę tu już wyłącznie z sentymentu i sympatii do garstki osób które tu poznałem i z którymi połączyła mnie internetowa nić.

Dla mnie ten serwis jest przegrany i to na wyłączne życzenie tutejszej
  • Odpowiedz
@cameel: Bo polityka, zwłaszcza niepoprawna (niepopularna), zmuszająca do myślenia i własnych refleksji to raczej nie jest to, co administracja tego serwisu chce u siebie widzieć. Użytkownicy, w większości studenci, którym sprano w szkołach mózgi na historii czy innym WOSie, nauczani jeszcze przez nauczycieli z tamtego systemu, również wolą nie dopuszczać do siebie myśli, że komuna nie została obalona, tylko dogadano pewne zmiany przy okrągłym stole. Nadal są ludzie, nawet tutaj,
  • Odpowiedz
@Tjarnaglofi: Zgadza się, masz bardzo dużo racji. Problemem jest to, że III RP, czy jak niektórzy mówią neoPRL doprowadziła do perfekcji manipulację i propagandę. Dobrym przykładem jest tutaj sprawa TW Bolek, która gdyby nie starania historyków IPN zostałaby ukryta przed społeczeństwem.

Pocieszająca w całej tej sytuacji jest tylko (być może naiwna) wiara w to, że prawda prędzej czy później zwycięży.

Jeden niszowy 40 minutowy program jest w stanie zrobić wyłom w całym
  • Odpowiedz
@Tjarnaglofi: Dobrze prawisz kolego, chętnie bym się z Tobą wódki napił, zresztą z paroma innymi osobami z wykopu też :D A tak na poważnie to macie obaj z @cameel rację, sytuacja w tym kraju jest patologiczna i raczej program Pospieszalskiego wiele w tym temacie nie zmieni, tu trzeba solidnego wstrząsu żeby cokolwiek ruszyć. Co do administracji wykopu to nie oszukujmy sie tu chodzi o czysty zysk i święty spokój,
  • Odpowiedz