Aktywne Wpisy
poorepsilon +10
Nie poszłam dziś na tę rozmowę o pracę. Jak przyszło co do czego, to uznałam, że to za duży stres i że nie ma po co iść. Siostra mówiła, że nie powinnam się czuć przez mój wzrok gorsza, że zawsze mogę przyjść na rozmowę o pracę i powiedzieć “tak, jestem prawie ślepa, ale mamy XXI wiek, mogę sobie świetnie poradzić dzięki elektronice" i z jednej strony tak jest, pracując na komputerze dzięki
MrBeast +9
XDDD Oni serio wydali 700 000 złotych, siedemset tysięcy złotych na ten zwiastun? XD Po co on został podzielony na 2 i o co w ogóle chodziło w 2 części XD
#famemma
#famemma
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Mam zamiar stworzyć aplikację w tym frameworku i zastanawiam się nad pewnymi kwestiami.
1. Czy ogólny template strony wrzucać w jakiegoś bundla czy bezpośrednio do app/Resources/views?
2. To samo z plikami css i js głównego szablonu całej aplikacji, czyli czy od razu do web czy do jakiegoś bundla?
3. Jak zorganizować bundle? Dla każdej funkcji osobny?
Dzięki za pomoc ;)
#programowanie #webdev #php #symfony2
1. Jeśli aplikacja nigdy nie będzie udostępniana innej aplikacji to wrzucaj bezpośrednio do app. Skraca to drastycznie nazwy templatek.
2. Wszystkie jsy cssy i inne takie rzeczy wal do resources/public twojego bundla
3. Od tego są raczej kontrolery. Do każdej funkcjonalności inny kontroler
1 - ok.
2 - nawet te css/js/img, które są jakby podstawą w działaniu szablonu? nie odpowiadające za żadną konkretną jego część?
3 - no tak, jedna funkcjonalność w jednym kontrolerze, ale co z Bundlami? Trzymać wszystko w jedym AppBundle, czy porobić sobię jednak osobny bundle dla zekcji Admina, osobny dla Strony, czy może osobno tj. UserBundle, ProductBundle, BlogBundle, ArticleBundle?
Komentarz usunięty przez autora
2. Wszystkie te które są potrzebne do funkcjonowania strony
@wrzes: dzięki, właśnie czytam :)
1. duzo Cie to pracy kosztować nie bedzie, a umozliwi szybkie przerobki:
ogolny template w app/Resource -> ogolny template dla bundla -> template akcji
2. css idealnie mieć zaciągane z zewnetrznych bibliotek np. bowerem. jezeli sam cos piszesz - wrzuc css per bundle do Resources/public i potem calosc kompiluj jakimś gruntem czy gulpem, najlepiej wywal assetica
3. osobiście preferuje bundle per domena - czyli to, czym bundle ma sie zajmowac,