Aktywne Wpisy
mirko_anonim +625
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Równo rok temu zmarł mój mąż i zarazem najlepszy przyjaciel. Ciągle muszę udawać, że jest lepiej, że chce żyć, a prawda jest taka, że codziennie marzę by umrzeć. Żebyśmy znów mogliby być razem.
Odszedł jako bohater , walcząc ze zbyt silnym przeciwnikiem- białaczką.
życie to #!$%@? niesprawiedliwy.
Musiałam się komuś tylko wygadac.
#zaloba
────────────────
Równo rok temu zmarł mój mąż i zarazem najlepszy przyjaciel. Ciągle muszę udawać, że jest lepiej, że chce żyć, a prawda jest taka, że codziennie marzę by umrzeć. Żebyśmy znów mogliby być razem.
Odszedł jako bohater , walcząc ze zbyt silnym przeciwnikiem- białaczką.
życie to #!$%@? niesprawiedliwy.
Musiałam się komuś tylko wygadac.
#zaloba
────────────────
Dragonan +25
Tak patrząc na znalezisko:
https://wykop.pl/link/7308435/budanow-bez-mobilizacji-powszechnej-nie-da-sie-pokonac-rosji
Wykopki nie widzą sensu w walce z bronią o swój kraj. Najlepiej to się w ogóle poddać.
Natomiast w innych znaleziskach jest żądanie nieograniczonego dostępu do broni, aby bronić swojego podwórka.
Ciekawe. Jak trzeba bronić podwórka na froncie to chętnych nie ma.
#ukraina #polska #bron
https://wykop.pl/link/7308435/budanow-bez-mobilizacji-powszechnej-nie-da-sie-pokonac-rosji
Wykopki nie widzą sensu w walce z bronią o swój kraj. Najlepiej to się w ogóle poddać.
Natomiast w innych znaleziskach jest żądanie nieograniczonego dostępu do broni, aby bronić swojego podwórka.
Ciekawe. Jak trzeba bronić podwórka na froncie to chętnych nie ma.
#ukraina #polska #bron
@Pantokrator:
Czepiacie się, wszystkie miecze mają poprzeczną część przed uchwytem która chroni przed #!$%@? palców.
1) Nigdy gwiezdne wojny sensu nie miały, czemu w tych miałoby być inaczej?
2) W nich nie o sens chodzi a raczej o zabawę i przyjemność z oglądania, a to się okaże dopiero jak wyjdą.
3) Jedno to sens samego filmu, drugie to pewne błędy logiczne, nawet w takim wykreowanym świecie powinno się starać zachować pewną logikę i nie stosować czegoś co jest
Bierzesz to tez zbyt po naszemu, może i ta część odbija ręce, ale Jedi i Sithowie są mistrzami szermierki, a do samego machania tym mieczem może używać pomocy mocy.
Następna sprawa to co z tego, że użytkownik miecza jest mistrzem szermierki, skoro jego przeciwnik też jest mistrzem? Chodzi mi o to, że skoro ma tuż nad dłonią tak niebezpieczny jelec to przeciwnik może to wykorzystać, np. dopchnąć rękę przeciwnika do jego ciała i po walce.
Ale to nie jest kwestia bycia mistrzem czy nie. Brak dotykania tą częścią ręki tak naprawdę powoduje mocne ograniczenia w szermierce. Więc albo są takimi mistrzami że przegraliby z pierwszym lepszym rycerzem ze średniowiecza, albo są lepsi, ale tym samym nie mogą być ograniczani przez coś takiego.
Fakt mogą nosić taki metal jak wytrzyma to, choć wiemy że tak nie jest :) Po prostu będą tak walczyć ze nigdy sobie