Aktywne Wpisy
7ujMejster +461
Dajta 34 plusy dla kolegi na pocieszenie zanim podjedzie smieciara ( ͡° ͜ʖ ͡°) baba była baby nima bo człowiek nie chciał kolejnych niewolników na świat wypuszczać a wiec ani dzieciaka ani kociaka i tak sie żyje ( ͡° ͜ʖ ͡°) niby 34 a mental 24 ehh.
Pozdrówki dla dobrych mirabel i mirków #urodziny #wykop30plus #gownowpis
Pozdrówki dla dobrych mirabel i mirków #urodziny #wykop30plus #gownowpis
Nester86 +194
wiele można komuchom zarzucić ale nie to że mieli kiepska urbanistykę. tak u mnie wyglądają przestrzenie między blokami, no aż się chce rano iść z psem na spacer. może nie jest to apartament ale te 42m naszej trójce starczają. no i najważniejsze: 5 minut spacerem, szkoła, przedszkole, 2 orliki, 3 place zabaw, ryneczek, supermarkety, kilka piekarni cukierni, sklepów mięsnych, zegarmistrz, szewc, przystanek autobusowy, tramwajowy. kolejne 5-10 minut samochodem, kilka dużych marketów, baseny,
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Może od początku:
1. Ściągam sobie symfony komendą:
composer create-project symfony/framework-standard-edition D:/xampp_1.8.3_php_5.5.15/htdocs/SymfonyAdminPanelDemo
Pobiera się bez żadnych błędów.
2. Wchodzę w ustawienia projektu > zakładka PHP > PHPUnit
ustawiam bootstrap na:
\app\bootstrap.php.cache
i config.xml na:
\app\phpunit.xml.dist
Uruchamiam testy i dostaję komunikat:
Fatal error: Class 'Doctrine\Tests\Common\Annotations\Fixtures\AnnotationTargetAll' not found in D:\xampp_1.8.3_php_5.5.15\htdocs\SymfonyAdminPanelDemo\vendor\doctrine\annotations\tests\Doctrine\Tests\Common\Annotations\DocParserTest.php on line 1333
Jak ustawić testy jednostkowe dla Symfony w PHPStorm? Najprawdopodobniej popełniam jakiś błąd nowicjusza ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@ghost1511: No a gdzie? Musisz zainstalowac dependencies z composer.jsona ktory sciagnales razem z symfony standard edition.
Mozesz chociaz vagranta postawic, chociaz beznadziejnie wspolpracuje z windowsem. I tak polecam zainstalowac ubuntu. Jesli chcesz pisac powaznie w phpie to na windowsie niestety sie nie da. Wszystko zajmuje wielokrotnie wiecej czasu, jest wielokrotnie bardziej meczace i upokarzajace, a
Memcache dla windows udało mi się postawić :D
Na prywatnym lapku jeszcze sobię dam radę z tym linuxem (myślę raczej o debianie), ale firma w której pracuję opiera się na windows i będzie nie do przeskoczenia
composer install nie pomógl :/
Zaskakujące jest to ilu jest programistów PHP na wykopie, większość siedzi na Windowsie, a nikt nie spotkał się z problemem testów jednostkowych w symfony ( ͡º ͜ʖ͡º)
Spróbuję jeszcze na forum.php, bo tam też jest kilku magików :P
1. Bo nikt tutaj nie pisze testów
2. Polskie forum? Bitch pls
Ad1 Na to wychodzi ;)
Ad2: Nie jest tak źle ;) kilkukrotnie uzyskałem tam pomoc ;)