Wpis z mikrobloga

@Mysterii: Ja lubię, żeby była chrupiąca, więc:

- sałata lodowa/kapusta pekińska

- trochę papryki (dowolny kolor)

- pomidor

- ogórek zielony (nie jest konieczny)

- ewentualnie czerwona cebula

- kukurydza z puszki

Sałatę/kapustę tnę na kawałki (pewnie, że sałatę powinno się rwać, ale to np. masłową, a lodową tnę jak łyżwa taflę lodu), paprykę, pomidora i ogórka kroję w kostkę (paprykę w najdrobniejszą kostkę) i mieszam ze sobą dodając odsączoną wcześniej
@Mysterii: Puszka kukurydzy i ananasa (pokroić), 30dag sera żółtego (zetrzeć na tarce), puszka tuńczyka. Sól, pieprz i majonez.

4-5 ogórków kiszonych (pokroić w kostkę), 30dag sera żółtego (zetrzeć), puszka groszku, 2-3 jaja na twardo (w kostkę), puszka szprotek w oleju (oddzielić kręgosłup). pieprz i majonez.
@Mysterii: pyszna, oryginalna i pięknie wygląda :)

Por (krojony w krążki) ze dwie albo trzy sztuki

Ravioli (ugotowane i ostudzone) najlepiej ze szpinakiem

Szynka (krojona w dosc grube plastry, ale bez przesady, potem w kwadraciki)

Majonez

Sól, pieprz wg uznania (warto smakować przed doprawianiem)

Wypróbuj a będziesz zadowolona, podbija serca moich biesiadników :)
@Mysterii: Ćwiartka poszatkowanej kapusty białej, czerwona cebula w cienkie piórka, papryka też cienko skrojona, kawałek pora, kukurydza. Kapustę zasolić, odstawić na 30 min, po czym odcisnąć z niej wodę. Wrzucić resztę produktów, delikatnie zamieszać. Wszystko zalewamy sosem:

- 3 łyżki majonezu

- łyżka musztardy

- łyżeczka/łyżka octu (zależnie od preferencji)

-szczypta cukru

-odrobina soli

-czarny pieprz świeżo zmielony.

Zalewamy tym suróweczkę, mieszamy, ugniatamy i dobrze jest jeszcze ją na chwilę odstawić