Ja bym sprawdził jak na razie bo nie wydaje mi się że przeciwnik blefuje . Potem najwyżej bym podbił ale nie wiem jak wygląda to rozdanie na riverze . Niestety na kolor szans już nie ma więc ja bym uważał ;) @Pokerbreak:
@Pokerbreak: Nie wiem, pierwsza myśl. Przeciwnik może zbierać do koloru albo strita. Ja teraz mam 2 pary na ręce ale przy niekorzystnym turnie mogą być za słabe żeby grać dalej. Dlatego chyba warto zebrać pulę bez odkrywania turna i rivera.
6 outów ma więc - szansa że wypadnie dla niego jakiś korzystniejszy układ to około 7.83% ( jeśli dobrze liczę ) więc ja bym się wahał czy nie sprawdzić ale ostatecznie pewnie bym spasował ;) @Pokerbreak:
@PiersiowkaPelnaZiol: HERO tutaj zagrał fold, właśnie dlatego, że cała sytuacja wygląda co najmniej groźnie. Call nic mu nie daje, raise komituje go dając niskie szanse na wygranie rozdania, więc IMO fold wydaje się tu najlepszą decyzją.
Zbyt mały raise jest całkowicie bez sensu, bo pula jest zbyt duża - tak samo jak potencjalnie lepszych układów, do których 2 słabe pary będą musiały odpuścić.
NL200, hero otwiera 3bb z 9Ts, dostaje call od Butona oraz dokłada BB.
Flop: BB check, HERO check, Buton bet, BB CALL.
Jakie jest możliwie najlepsze rozegranie tego rozdania przez HERO?
Zbyt mały raise jest całkowicie bez sensu, bo pula jest zbyt duża - tak samo jak potencjalnie lepszych układów, do których 2 słabe pary będą musiały odpuścić.
Pozdrawiam