Aktywne Wpisy
JessePinkman38 +184
Minieri +330
Dzisiaj mój osobisty rekord na stacji bo aż 4 osoby prosiły o alkohol na krechę. W środku tygodnia, na stacji paliw a nie w osiedlowym u pani Krysi. Były propozycje zostawienia dowodu czy nawet telefonu "pod zastaw". Najgorsze że jak powiem "nie, nie mogę nic dać nawet jakbym chciał" (a nie chcę) to im nie wystarcza. Muszę się kurła tłumaczyć jakbym był winny że na Halne Mocne nie mają, ehh #alkoholizm
Trwał wtedy protest pielęgniarek. Podczas jego trwania pod budynkiem Kancelarii Premiera funkcjonowało tzw. "Białe miasteczko", tzn. obozowisko, gdzie pielęgniarki koczowały w rozbitych namiotach. Co więcej, w międzyczasie mała grupka pielęgniarek w blasku fleszy okupowała - uwaga! - gabinet premiera, będąc tam w międzyczasie odwiedzane przez różne salonowe osobistości. Nie jakąś tam siedzibę PKW, tylko gabinet premiera, który na czas protestu musiał się przenieść z robotą gdzie indziej.
I co? Nich ich nie zwinął z gabinetu, siedziały tam sobie do woli. Miasteczka też nikt nie rozpędził, a jedyna akcja policji to było udrożnienie pasa ruchu Al. Ujazdowskich, za co zresztą mocno oberwało się PiS-owi w mediach. Cały protest trwał - uwaga! - miesiąc. Nie kilka godzin, nie kilka dni - miesiąc.
Natomiast dzisiaj mamy sytuację, że kiedy na fali wzburzenia społecznego dochodzi do okupacji publicznej placówki, sprawa jest pozamiatana przez policję już po kilku godzinach a protestujący gęsiego lądują w areszcie. Takę to mamy wolnę Polskię.
A to wtedy straszono, że PiS funduje Polakom państwo policyjne...
#polska #gorzkiezale #25latwolnosci
Komentarz usunięty przez autora
skuteczność w mediach też duża.
Ps. od wakacji psl dostaje po dupie bo to embargo, bo to sawicki się wypowiadaj jak frajer. Ale te sprzedawczyki 17%
@PeaceUN: Raczej pogratulować usłużnych mediów.