Wpis z mikrobloga

System sprzedaży internetowej #pkp #intercity już działa, chociaż nadal nie da się kupić biletu z przesiadką... Czy biletu podróżnika... Jak się pytałem na fanpage, mają to powoli wprowadzać.

Nie podoba mi się to, że można kupować tylko na 30 dni do przodu. Więc na święta biletu się jeszcze nie kupi... #polskibus czy #ryanair już od dawna sprzedają bilety na święta czy sylwestra. Kompletnie nie rozumiem, dlaczego nie mogą zmienić, skoro rozkład jazdy jest ważny do marca.

Podoba mi się przejrzysty sposób przedstawiania cen połączeń, od razu wyskakuje ile kosztuje normalny bilet w 1 i 2 klasie. Jak widać na załączonym obrazku, nadal się dostępne promocyjne bilety na #pendolino na 14 grudnia #krakow #warszawa, więc się tak szybko nie wyprzedają. Nie patrzyłem na inne trasy. Myślę, że 49 czy 69 zł za taki czas przejazdu to bardzo dobra oferta. Od tych biletów są jeszcze zniżki (na 2 klasę). Więc student pojedzie taniej niż autobusem.

#kolej #pociagi #promocje
kakaowymistrz - System sprzedaży internetowej #pkp #intercity już działa, chociaż nad...

źródło: comment_jx0K5aWwi12nwLopyZB913Yh9Con3wPl.jpg

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
Problem zacznie się grupy skończy się pula tanich biletów. Ja regularnie podróżuję trasa Warszawa-Gdańsk i jestem zmuszony kupować bilety dzień wcześniej. I nie dam 130 złotych gdy mam PolskiegoBusa za 40 złotych. Oczywiście komfort pociągu jest o niebo wiekszy ale w skali miesiąca na busa wydam 360 a na Pendolino ponad 1000 zlotych.
  • Odpowiedz