Aktywne Wpisy
jakis_login +274
Wczoraj zmontowałem sobie biurko, które sam zaprojektowałem (taa... niby nic szczególnego, ale musiałem np. uwzględnić kaloryfer, odstający parapet i lekko uciekającą ścianę). Blat z podwójnej (sklejone dwa arkusze ze sobą) płyty meblowej - grubość 3.6cm. Nogi stalowe, tzw. loftowe, zamówione pod konkretny wymiar tak, by biurko miało wysokość 80 cm (ostatecznie ma 80.6, bo zapomniałem uwzględnić te 0.6 cm...). I teraz najlepsze - szerokie na ... 2.60m :) Przesiadłem się z biurka
źródło: IMG_20240911_215639
Pobierz
RitmoXL +98

Widzę to po mojej dwójce dzieci - obserwacje wykonane w wieku ok 4-5 miesiąca życia. Synek zawsze uwielbiał jak go podrzucałem czy mocniej bujałem, był wtedy przeszczęśliwy. Córka za to jest przestraszona. Podobnie z noszeniem ich na barana, synek uśmiechnięty od ucha do ucha i nie pozawala się zdjąć, a córka tylko czeka aż znajdzie się na rękach. Przeciwnie jest za to w sytuacji spokojnej - synek obserwuje, a córka rozkłada nas na łopatki uśmiechem.
#psychologia #rozkminy
Komentarz usunięty przez autora
EDIT:
Kształtowanie osobowości to fascynujący temat, nie da się sprowadzić go do pojedynczych czynników. Poczytaj sobie jakieś przyjemne książki z psychologii rozwojowej, nowe wydania amerykańskich podręczników będą ok.