Aktywne Wpisy
precz_z_komunia +838
Mam lvl 40+ więc dla większości z Was jestem już staruszkiem. Obserwuję i pasjonuję się polityką od 25 lat. Chciałem Wam opowiedzieć trochę o tych wyborach w których właśnie braliśmy udział, o tym jak się pomyliłem co do młodych i podziękować Wam - stanęliście po stronie Polski, demokracji i Waszej przyszłości. Ale po kolei.
Te wybory były najważniejszymi, w mojej opinii, ważniejszymi wyborami niż te z 1989 roku. To były wybory o
Te wybory były najważniejszymi, w mojej opinii, ważniejszymi wyborami niż te z 1989 roku. To były wybory o
Właśnie czytam komcie pod nowym filmem Gonciarza w którym się tłumaczy. A tam się dowiaduję, że 29 latka nadal jest nieświadomym dzieckiem który ma nierozwinięty mózg XD
#gonciarz #grooming #bekazrozowychpaskow #logikarozowychpaskow #blackpill
#gonciarz #grooming #bekazrozowychpaskow #logikarozowychpaskow #blackpill
Mirki, mam propozycję pracy na kontrakcie - 7000zł netto + VAT. Pytanie ile będzie wynosił mój przychód po odjęciu wszystkich kosztów, zakładam działalność gospodarczą więc będę płacił preferencyjny ZUS.
Jeszcze, ktoś mi wytłumaczy na przykładzie jak wygląda wrzucanie zakupów "w koszty". Przykładowo kupię telefon za 1000zł brutto, który jest mi potrzebny do pracy i chce go wrzucić w koszty. Jak to się przełoży na mój przychód (będę miał mniejszy VAT do zapłacenia, ale ile?
Ubezpieczenie zdrowotne 261,73
Ubezpieczenia społeczne 153,12
Ubezpieczenie chorobowe: tak
Pozostałe (np. koszt usług księgowych): 0
http://samozatrudnienie.kalkulator-plac.eu/oblicz-wysokosc-faktury
@kon-jakub: przyjdą poczęstują się i niech #!$%@?ą ;p