Wpis z mikrobloga

Ma ktoś #lumia920 albo miał i jest mi w stanie opisać jak się sprawowała? Głównie chodzi mi o baterię oraz gdzieś wyczytałem że były problemy z nagrzewaniem się telefonu podczas np. przesyłania danych. Chcę ją zakupić ale droga jak na zakup, którego mam żałować :P Z góry dziękuję za pomoc

#windowsphone #lumia #bojowkawindowsphone
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@comprido5: Bateria trzyma mi dwa dni jak tylko dzwonię, albo wysyłam SMSy, natomiast przy intensywnym użytkowaniu ładuje codziennie.

Nie wiem czemu nagrzewanie ma być problemem, po prostu jak jest mocno obciążona robi się ciepły tył, nic więcej.
  • Odpowiedz
@Warwick: nie no żartuję oczywiście. Dla każdego coś dobrego. Ale jest jakaś lumia, która by mi spasowała? Bo z tego co widzę to są to najsprawniejsze telefony pod względem szybkości i płynności działania oraz braku zwieszek i raczej nie chcę nic z androidów
  • Odpowiedz
@comprido5: Przy ciągle włączonym 3g/LTE, glance na podgląd synchronizacja poczty co 30min, dużo Live Tiles, automatyczna jasność ekranu, bateria wytrzyma do wieczora. Nie gram zbytnio na telefonie wiec tutaj się nie wypowiem. Co do grzania nie ma takiej tragedii jak w L930 ale przy katowaniu telefonu da się to odczuć. Bierz L1520 trzyma z dzień dluzej niż L920.
  • Odpowiedz
@comprido5: Przy bardzo oszczędnym korzystaniu na L920 wytrzymasz 4 dni, a przy bardzo aktywnym 4 godziny. Grzanie jest ostre, ale to dość normalne - jak telefon mocno pracuje to się grzeje. Ogólnie zakupu nie żałuję, mam już grubo ponad rok ten telefon. Jedyne na co bym w tej chwili zamienił to L1020 (lepszy aparat) lub L1520 (lepsza bateria i większy ekran). jeśli chcesz High End to w tej chwili tylko
  • Odpowiedz
@matiserek: ja żyję moją nokią e52, która mimo 3-letniego stażu trzyma bez problemu 5 dni, a jak zdarzy się, że mało dzwonię to wytrzymuje dobry tydzień. Nie chcę telefonu, do którego będę musiał nosić w kieszeni ładowarkę i przy każdej możliwej okazji szukać gniazdka. W dzisiejszych czasach jednak da się odczuć niedosyt posługując się symbianem dlatego chciałem spróbować z WP.

@TheFriendlyNeighbor: 1520 byłaby dobra, gdyby nie jej ogromne
  • Odpowiedz
@comprido5: Wszystkie się grzeją. w L920 jest to dość uciążliwe - widocznie zbyt bliskos iebie są elementy które najwięcej ciepła wytwarzają, ale coś podobnego można spotkać w Iphonie 4/4s oraz SGS3.

Jeśli chcesz telefon z dużym dotykowym ekranem to nie możesz patrzec przez pryzmat ładowania nokii e52. Ja mam kupiony powerbank 10Ah, a w aucie ładowarkę bezprzewodową w uchwycie samochodowym więc gdy nie ma mnie dlużej w domu to eni
  • Odpowiedz
@comprido5: To wtedy tylko mid i low endy, więc kiszka. Lepiej brać coś z high end. Zresztą mały ekran to nie tylko mniejsze zużycie prądu, ale też mniej miejsca na baterię, więc szału też nie ma.
  • Odpowiedz
@wajdzik: widzę właśnie że te 500 i 600 mają małe pojemnościowo baterie i w specyfikacji też nie przekłada się to jakoś dobrze na długość działania mimo mniejszego ekranu. W takim razie jeszcze przebimbam trochę na symbianie dopóki nie będzie czegoś spełniającego moje wymagania :P
  • Odpowiedz
@wajdzik: pokazać w sensie planów czy już wypuszczania modeli? Widziałem dzisiaj jakiś nowy 635 czy coś takiego filmik. Problem z nowymi modelami jest taki z kolei, że są one dosyć drogie dopóki nie wyjdą nowe wersje.
  • Odpowiedz
@comprido5: Dzisiaj 535 się pojawiło, ale przecieki mówią o jeszcze przynajmniej 2 modelach, w tym jednym który ma zastąpić Nokię 1020. Była też mowa o Nokii 940, ale specyfikacja (windows 10) sugerują, że przeciek to fake.
  • Odpowiedz