Wpis z mikrobloga

Chcę wyjechać do pracy do #uk i to jak najszybciej. Którą miejscowość polecacie? Gdzie jest w miarę dużo polonii żeby można było z jakimś mirkiem wyjść na p--o? Doradźcie coś bo muszę w końcu zrobić coś ze swoim życiem.

#emigracja #pracazagranica
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Teal-c: Warrington to bardziej moje rejony - Cumbria. Powinno byc ok. W ogole polecam Cumbrie i Newcastle, bo jest zielono, spokojnie, malo kolorowych a ci co sa to sa normalnymi pracujacymi mieszkancami. Nie ma zadnych gangow, gett. Mala przestepczosc. Z minusow trzeba wspomiec o pogodzie ktora potrafi byc tragiczna (nie bez powodu jest zielono bo czesto pada). I czesto jest tak spokojnie ze az nudno (poza Newcastle tam jest zycie
  • Odpowiedz
@Teal-c: Nie wiem. Dawno nie szukalem pracy. Calkiem mozliwe ze serio. Tyle ze ta praca bedzie poza tym na 99% przez agencje pracy. Szanse na staly bezposredni kontrakt hmmm... pewnie znikome.A poza tym to Leeds - nie polecam.
  • Odpowiedz
@Teal-c: Mówiłem, że nie musisz dziękować ;>

Jak co to pytaj ;) Jakbyś szukał mieszkania to szukaj w Darfield (wieś, tu mieszkam), Barnsley (duże miasto), albo Wombwell (miasteczko).
  • Odpowiedz
@dob3k: Ah, no tak, ale to normalne w całym UK :D W bradford jest gożej.. choć z drugiej strony z leeds do bradford daleko nie ma :D IMO wolałbym mieszkać w Sheffield mimo wszystko ;)
  • Odpowiedz