Aktywne Wpisy

mickpl +1550

cytmirka +202
Ostatnie zdjęcie Rudzika, zrobiłam je kilkanaście minut przed eutanazją… To była moja pierwsza eutanazja podopiecznego psiaka.
Skąd się wziął Rudzik? Jakiś czas temu jego opiekun został oddany do domu starców, a rodzina niestety nie poczuła się ani trochę odpowiedzialna za Rudzika i drugiego psiaka, więc obydwoje trafili pod naszą opiekę.
Rudzik miał chore nerki i kamień na zębach, usunięcie kamienia miało mieć miejsce teraz w piątek, ale już nie doczekał. Według weterynarz i tak nie wybudziłby się po zabiegu, bo wyszło, że serduszko również słabe.
Stan
Skąd się wziął Rudzik? Jakiś czas temu jego opiekun został oddany do domu starców, a rodzina niestety nie poczuła się ani trochę odpowiedzialna za Rudzika i drugiego psiaka, więc obydwoje trafili pod naszą opiekę.
Rudzik miał chore nerki i kamień na zębach, usunięcie kamienia miało mieć miejsce teraz w piątek, ale już nie doczekał. Według weterynarz i tak nie wybudziłby się po zabiegu, bo wyszło, że serduszko również słabe.
Stan
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Co roku widzę artykułu Ubuntu jako alternatywa dla Windowsa, ale ten system nigdy nią nie będzie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Instalacja sterowników i aplikacji dalej nie są user-friendly, a obsługa dwóch kart graficznych (bumblebee) leży i kwiczy.
#gorzkiezale
@Clint: Aha. Jeśli to nie jest user-friendly, to jak określisz ich instalację w Windowsie?
@Clint: Jaka karta graficzna? Jakie distro?
Intel HD4000 i GTX660M w laptopie, a po podłączeniu monitora musiałem w xrandr dodawać 1920x1080, bo automatycznie wykrycie rozdzielczości przecież nikomu nie potrzebne.
http://bumblebee-project.org/
Ale jest coraz lepiej. Powiem nawet - jest na tyle dobrze, że zapomniałem już jak wygląda windows i macosx.
Jak SteamOs będzie bardziej popularny w wyniku lawiny nowych gier, które wychodzą na pingwina to i producenci kart ruszą swoje
Wiem, że trzeba w Lenovo Y5xx mieć zainstalowane te proponowane, bo z nimi działa bumblebee i wiem jak to skonfigurować. Chodziło mi o to, że często polecają Ubuntu/Xubuntu, a później człowiek musi szukać po Internetach jak to wszystko w terminalu skonfigurować, dlatego stwierdziłem, że to nie jest user-friendly.
Na Archu byłoby łatwiej? Do Debiana i pochodnych masz najwięcej porad w internecie.
Ja polecam Fedorę dla tych co zaczynają przygody z grubym pingwinem. Jej myśl przewodnia to Technology First i możemy się w niej spodziewać wszystkich nowości, przy czym o dziwo bardzo stabilnie działa i jest elegancka o ile ktoś lubi Gnome3. Ja lubię, choć xfce to moja dziwka, którą kocham i jednocześnie nienawidzę.
A jak już zaczną nam rosnąć włosy na jajkach, pojawi się pierwszy zarost i będziemy wpisywać kilku linijkowe polecenia w terminalu z łatwością splunięcia - to i tak w końcu zainstalujemy minimalnego debiana, na którym zainstalujemy kompletnie wszystko tworząc swój idealny system operacyjny. Ale to przyjdzie z
Jeśli prawda szczypie w oczy, jesteś Johnson's Baby.