Wpis z mikrobloga

Cześć. Skończyłem ostatnio grę i wydałem na Google Play, z tym że nie byłem w stanie jej przetestować na wystarczająco dużej ilości urządzeń. Czy znalazłby się ktoś kto by był skory zainstalować moją grę i powiedzieć czy jest w miarę ok czy nie i dlaczego?

Jeszcze jedna rzecz. Mogę teoretycznie napisać trochę o narzędziach jakich użyłem i zrobić jakieś małe wprowadzenie do gamedevu dla ludzi mniej zorientowanych, byłoby tu jakieś zainteresowanie?

#gamedev #phaser #cocoonjs #androiddev #android
Ortseam - Cześć. Skończyłem ostatnio grę i wydałem na Google Play, z tym że nie byłem...

źródło: comment_QebqtM36lHFTjLU4qQSgLJ7xP8TlWl7i.jpg

Pobierz
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wszystkiefajnenickisazajete: Absolutnie nie. Grę zacząłem kilka miesięcy temu i fakt, trochę się przybiłem jak zobaczyłem Revoid tutaj - jaka była szansa że ktoś tutaj wrzuci grę o tak podobnym motywie. Ale stąd też pomyślałem że też wrzucę tutaj, nuż ściągnie kilka osób więcej a w zamian napiszę o tym jak podszedłem do tworzenia tej gry i komuś w ten sposób pomogę.
  • Odpowiedz
@Ortseam: Haha, miałem mówić, że gra mi dziwnie zwalnia. Jednak po chwili zorientowałem się, że moja rakieta jest napędzana gwiazdkami xD

Na n7 wsio działa, tylko chciałem sterować palcami i zaskoczony byłem jak statek nie reagował. Powinno być jakieś info, że steruje się przechylając telefonem.
  • Odpowiedz
@anonim1133

Fakt, myślę że zrobię krótki instruktaż który uruchomi się w grze tylko przy pierwszym uruchomieniu, bo jak dałem siostrze to w ogóle nie wiedziała co się dzieje. Dzięki :)

@
  • Odpowiedz
@Ortseam: Przyjemna gierka i miła dla oczu tak jak reVoid :)

Ale polskie tłumaczenie w Google Play to Ty zmień :P

Walcz grawitacji i pomóc przyjazny obcy Etno latać przez całą drogę na
  • Odpowiedz
@Ortseam: Na Galaxy S3 gra strasznie przycina (wiem, gówniany telefon :P ) przy łapaniu pierwszych gwiazdek, potem jest lepiej, dodatkowo dziwnie wygląda, gdy mijasz dużo gwiazd, lecisz do góry kilka centymetrów, spadasz i już tych gwiazd nie ma, na logikę to powinny jeszcze być oraz powinna być możliwość ich złapania podczas spadania i znów wybicia do góry, dałoby to więcej frajdy bo można jeszcze by było pograć, a tak to
  • Odpowiedz
@tyktak: o rany, to nie ja! Napiszę wieczorem w takim razie :)

Wygląda na problem ze skalowaniem poziomym, ciekawe dlaczego. Co do akceleracji to dziwna sprawa, na jednym telefonie, chyba HTC One też nie działała.. wszczynam śledztwo, dzięki!
  • Odpowiedz
@lukewieladek: Niezbyt orientuję się w telefonach, ale taka gra nie ma prawa się ciąć na telefonie o takiej specyfikacji. W pierwszych kilku sekundach gra się tnie wszystkim z tego co wiem, wezmę się za to porządnie jeszcze dzisiaj. Jeśli chodzi o te znikające gwiazdki to znikają jak znikną z ekranu, co jest świadomym wyborem z moim strony - gra jest trochę trudniejsza. Początkowo faktycznie nie znikały od razu, ale gra
  • Odpowiedz