Mirki, mam problem z prostym skryptem w #bash. Ma on za zadanie pobrać pewne dane związane z World of Warcraft i zapisać je w danym folderze pod nazwą AppData.lua.
Tak więc napisałem coś takiego, tyle że skrypt ma problem z
c:/Program\ Files\ '('x86')'/ i wygląda to tak jak na screenie. Próbowałem wszystkiego, żeby jakoś ten Program Files przepchnąć ale mi się nie udało niestety. Ktoś pomoże?
@parsiuk: Wciąż nie działa, jest problem z odstępami ścieżce. W załączniku wersja
dir='/home/dominik/.wine/drive_c/Program Files (x86)/World of Warcraft/Interface/AddOns/TradeSkillMaster_WoWuction/' , po dodaniu \ przed każdym odstępem wciaż to samo
Tak więc napisałem coś takiego, tyle że skrypt ma problem z
c:/Program\ Files\ '('x86')'/i wygląda to tak jak na screenie. Próbowałem wszystkiego, żeby jakoś ten Program Files przepchnąć ale mi się nie udało niestety. Ktoś pomoże?
#programowanie
źródło: comment_I3twNAdsoMuayEsaXVLyPDqWyaEcQUOF.jpg
Pobierz@TakiWlasnieJestem: zła odpowiedź.
@dodzik: czemu ( w ' wsadziłeś? Popatrzę na to za chwilę, jak się ogarnę.
Program\ Files\ \(x86\)nie zadziałało
c:/Program Files (x86)?
Użyj ' zamiast ". Patrz:
parsiuk@raspberrypi ~ $ echo "c:\Program Files (x86)\Cos
http://www.howtogeek.com/howto/29980/whats-the-difference-between-single-and-double-quotes-in-the-bash-shell/
dir='/home/dominik/.wine/drive_c/Program Files (x86)/World of Warcraft/Interface/AddOns/TradeSkillMaster_WoWuction/', po dodaniu \ przed każdym odstępem wciaż to samo
źródło: comment_HjUn1Wx4aXyFyZR9ShHss67328jFdj5e.jpg
Pobierz/Program\ Files\ (x86)/
@parsiuk: Tak zrobię, nie ma sensu się z tym męczyć. Dzięki za pomoc obojgu :)